AK Parti Grup Başkan Vekili Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, çözüm süreci ile ilgili yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kendi vatandaşlarının hakkını kimse ile pazarlık konusu yapmadığını söyledi.

Hollanda'nın Başkenti Amsterdam'da katıldığı bir toplantıda konuşan Mahir Ünal, çözüm sürecinin nihayetinde amacın, Türkiye'nin terörden kurtulması olduğunu söyledi Ünal "Bize AK Parti olarak hep şunu soruyorlar ne verdiniz? Arkadaşlar kanın dinmesi için bir şey verilmez. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendi vatandaşlarının hakkını kimse ile pazarlık konusu yapmaz. Çünkü sizin vatandaşınızın hakkını pazarlık konusu yaptığınız zaman artık sizin vatandaşınız olmaktan çıkar." dedi.

Ünal, akil insanların toplumsal sürece çözüm bulmak amacı ile dahil olduklarını, bu amaçla başarılı bir şekilde sonuca doğru gidildiğini, sonucun İnşallah hayır olacağını söyledi.

Mahir Ünal, "Eğer Türkiye bölgesinde lider olacak ise veya dünyada söz sahibi olacak ise, Türkiye'nin iç bütünlüğünü sağlaması, kronik sorunlarını çözmesi, kanayan yaralarını sarması ve akan kanı dindirilmesi gerekiyordu. Kendi sorunlarını çözemeyen bir Türkiye'nin, bir medeniyet tasavvurunun temsilcisi olmasını düşünemeyiz." ifadelerini kullandı.