Soma faciası sonrası, Enerji ve Çalışma bakanları arasında yetki tartışması iddiaları gündeme geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik bugün "Kimin ne kadar sorumlu olduğu konuşulabilir. Maden ocakları benimle ilgili değil" açıklamasını yaptı.

Bir gazeteye konuşan Çelik, "Bizim bakanlığımızın görevi teftiş ile sınırlı. Ocaklar, ruhsatlar ve işleyiş ise tamamen Enerji Bakanılğı'na bağlı. Kendi görev alanımızla ilgili hesap vermeye hazırız, koltuk sevdalısı değilim" dedi.

Çelik'in bu açıklamaları 'iki bakanlık arasında yetki tartışması mı var' sorusunu gündeme getirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda sorulara yanıt veren Taner Yıldız ise 'sorumluluk ortak' dedi.

Yıldız, "Bu işin odağında özel sektör vardır ama sorumluluk olarak tek başına değildir. Rödavans işletmeciliği yapan TKİ'nin, ruhsat sahibine varıncaya kadar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile beraber Çalışma Bakanlığı'nın da sorumluluk alanıdır" diye konuştu.

Bakan Yıldız, gazetecilerin sorularını yanıtlarken de "Görev çatışması yok, aramızdaki görev tanımı çok net" ifadesini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da NTV'ye yaptığı açıklamada iki bakan arasında yetki tartışması olduğu iddialarını yalanladı.

Ünal, "Sosyal medyada da bugün dikkatimi çekti. Bakanlar arasında herhangi bir sorun yok. Böyle bir durum söz konusu değil. Bu tür acılar üzerinden siyaset yapmamak lazım. Ölümün inancı, etnik kimliği olmaz. Bu konuya hassasiyetle yanaşmak gerekiyor" diye konuştu.