AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal: “15 Temmuza kontrollü darbe diyen, o gece darbe için sokağa çıkan asker kılıklı FETÖ’cülere hapisteki Mehmetçikler diyenler, acaba o gece imkanları olsaydı o darbeye karşı çıkar mıydı? Bu sorunun cevabı önümüzdeki süreçte Türkiye’nin yapacağı seçimini de cevabı” dedi.


AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen bir dizi programa katılan Ünal, Birlik Vakfı Kahramanmaraş Şubesini ziyaret etti. Burada vakıf üyeleri ile sohbet eden Ünal, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Muhalefet partilerinin belediye meclis üyelikleri seçiminde HDP listesinden olduğu sorulması üzerine Ünal: “İçişleri Bakanımızın, Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamalar ve en başından bu yana seçim sürecinde yaşananların ortaya koyduğu sonuç var. Özellikle İYİ Partiden, Sadet Partisinden ve CHP’nin listelerinde PKK ile iltisaklı, ilişkili Ankara’da, Antalya’da değişik illerde birçok HDP’li Meclis Üyesi Adayları konulduğu net bir şekilde görülüyor” şeklinde konuştu. 
“Meclis üyesi adaylarının geçmişte Öcalan’a destek mitinglerinden tutunda PKK terör örgütüne dönük açıklamalarına kadar her şey kamuoyunun önünde” diyen Ünal şöyle konuştu: “Burada bir şeyin önemi ortayla çıkıyor.
ŞU SORUYU DOĞRU SORALIM?
Eğer 15 Temmuz gecesi, kalkışma olduğunda darbeciler bu milletin varlığına, istiklaline, istikbaline dönük darbe gerçekleştirdiğinde belediyeler ne yaptılar? İş makineleri ile ve bütün imkanları ile adeta darbecileri dönük bir mücadele örneği gösterdiler. Türkiye’de özellikle AK Parti belediyelerin bütün illerde geçinin ilk saatlerinden itibaren, darbenin engellenmesin dönük mücadelesini biliyorsunuz. Kahramanmaraş’ta da aynı şey birliğini şey yaşandı. Şu soruyu soruyorum? 15 Temmuz’a kontrollü darbe diyen, 15 Temmuz’a tiyatro diyen, FETÖ’cüleri yargılayan mahkemeleri savcı ve hakimleri suçlayan bunlarla ilgili tahrip, tezvih herşeyi gerçekleştiren, 15 Temmuz gecesi 251 insanımızı şehit eden darbecilere Mehmetçik diyenler acaba o gün onların belediyeleri, onların anlayışı, onların zihniyeti darbeye karşı gelir miydi? 
DARBEYE KARŞI ÇIKARMIYDI?
FETÖ’nün dilini kullanan, 15 Temmuza kontrollü darbe diyen, o gece darbe için sokağa çıkan asker kılıklı FETÖ’cülere hapisteki Mehmetçikler diyenler, acaba o gece imkanları olsaydı o darbeye karşı çıkar mıydı? Bu sorunun cevabı önümüzdeki süreçte Türkiye’nin yapacağı seçimini de cevabı. O konuda birileri ısrarla beka konusunda, ‘Efendim ne bekası?’ diyorlar ya. Türkiye’nin bölgesinde verdiği bir mücadele var. Türkiye’nin 4 tane terör örgütüne dönük verdiği mücadele var. Türkiye’yi diz çöktürmek isteyen, Türkiye’yi teslimiyetçi politikalara razı etmek isteyenlerin, saldırıları var. Bütün bunlar orta iken Yeni Zelanda’da 51 tane Müslümanı öldüren katil bile, hedefine Türkiye’yi Ayasofya’yı koyarken birileri kalkıp, sanki bir İskandinav ülkesiymiş gibi davranıyor olması , içinde bulunduğumuz coğrafyayı, ekonomiye kadar Türkiye’nin her alanda verdiği mücadeleyi görmezden gelmeleri en hafifi ile gaflettir.