Ünal, yaptığı yazılı açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla 17 Eylül'de gerçekleştirilen II.Kahramanmaraş Ulaştırma Çalıştay'ının ardından, yapımı devam eden ve projelendirilmiş çalışmalar ile planlama aşamasındaki yatırımlar tek tek incelenerek, devam eden yatırımlar bizzat yerinde görülerek, gerekli incelemeler yapıldığını belirtti.

II. Ulaştırma Çalıştay'ının karayolları ayağında gündeme gelen konuların TBMM'de AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Nevzat Pakdil, Mehmet Yıldırım Ramazanoğlu ve Sıtkı Güvenç ile Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, Karayolları 5. Bölge Müdürü Necati Çakıroğlu ve karayolları bürokratlarının katılımıyla ele alındığını belirten Ünal, oldukça verimli geçen toplantıda Kahramanmaraş'ta devam eden, plan ve proje aşamasındaki yatırımların öngörülerinde gelinen son durumun karar bağladığını bildirdi.

Ünal, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Kahramanmaraş şehir geçişinde 16,5 uzunluğunda bölünmüş yol standartlarında hizmet veren yolumuzun 14,5 kilometresi "BSK"dır. 3 köprülü kavşak ile geçişi planlanan yolun mahkemelik bölümü ile ilgili mahkeme kararı 23 Ağustos tarihinde sonuçlanmış ve çalışmalara 1 Eylül tarihinde tekrar başlanmıştır. Yıl sonuna kadar üniversite kavşağının bitirilmesi planlanmaktadır. Kahramanmaraş-Göksun yolu 2014 sonuna kadar 8 kilometrelik Tekir-Karagöz Mahallesi arası bitümlü sıcak karışım (BSK) olarak tamamlanması hedeflenmektedir. Şu an itibariyle 5 kilometresi tamamlanmıştır. Kazı destek ve beton kaplama işleri bitirilen 3 tünel ve 2 viyadüğün bulunduğu Karagöz Kavşağından sonraki 6 kilometrelik kesim tünellerin elektro mekanik işlemlerinin tamamlanmasından sonra Göksun şehir merkezi arasında yapılacak olan 6 kilometrelik servis yolu üzerinden 2015 yılı içerisinde trafiğe açılacaktır."

Kahramanmaraş-Elbistan yolunun 6 kilometrelik Afşin bağlantı yolu dahil olmak üzere yolun proje çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Ünal, ihale aşamasından sonra hızla çalışmalara başlanacağını aktardı.

Ünal, Kahramanmaraş- Türkoğlu-Nurdağı yolunun 48 kilometrelik uzunluğunda tamamı bölünmüş yol olan bu bölgenin öncelikle olan Kahramanmaraş-Türkoğu arasının 20 kilometrelik kısmı ihale aşamasında olduğunu, bitiminde kavşakların düzenlenmesi ve BSK olarak yapımına 2015 yılında başlanacağını ifade etti.

53 kilometrelik Kahramanmaraş-Çağlayancerit yolunun proje çalışmalarının Karayolları Genel Müdürlüğünce yapıldığını dile getiren Ünal, 2015 Nisan ayı içerisinde ihalesinin yapılması planlandığını belirterek, 25 kilometre uzunluğundaki Kahramanmaraş-Göksun Yol ayrımı Süleymanlı il yolunun 4 kilometrelik kısmının bitirildiğini, çalışmalara devam edilmekte olduğunu, ihale ve sari harcamalar için ödenek talebiyle ilgili görüşmeler yapıldığını sözlerine ekledi.