Ünal, Afşin Belediyesi Kadın Kültür Spor Merkezi'nin açılışında, AK Parti olarak bir şeyin müjdesini vermeden önce bunun altyapısını hazırladıklarını söyledi. 
Şehirlerin daha yaşanabilir hale gelmesi ve insan kalitesini artıracak donanıma sahip olması için gayret gösterdiklerini belirten Ünal, "Bizim dönemimizde öğrenciler okullardaki tebeşiri kendileri alır, ders kitaplarını da bir üst sınıftaki arkadaşlarından temin ederdi. İmkansızlığın ve yokluğun olduğu dönemlerden bu günlere geldik. Şimdi ise öğrenciler okula başladığında kitaplarını sırasında hazır buluyor. Artık akıllı tahtasıyla, tablet bilgisayarıyla vatandaşının her türlü ihtiyacını karşılayan bir devlet anlayışı var" diye konuştu.

- "Milletimizle aramızda güven ve gönül birliği var"

Ünal, eski Türkiye'de siyasetçilerin halka tutamayacakları sözler verdiğini ileri sürdü.

Geçmişte vatandaştan toplanan her 100 liradan 86 lirasının vergiye gittiğini anlatan Ünal, şöyle konuştu:

"Faiz lobisine gitmeyen paralar artık devletin bütçesine kalıyor ve şehirlerin kimlikleri ayağa kaldırılıyor. Bakınız 1960'tan 2002'ye kadar ülkemizde 36 hükümet değişti. Bu kadar hükümetin değiştiği bir ülkede hizmet olmaz, yatırımcı da gelmez. Eski Türkiye'yi özleyenler seçmeni kandırmak için 'onu da vereceğim bunu da vereceğim' diyor ama biz hamdolsun 13 yıldan beri yapabileceğimiz şeyleri söylüyoruz, söylediğimiz şeyleri de yapıyoruz. Yani ne aldanan ne de aldatan oluyoruz. Çünkü bizim milletimizle aramızda güven ve gönül birliği var."

Ünal, Afşin-Elbistan bölgesinin önümüzdeki dönemde doğalgaza kavuşacağını sözlerine ekledi. 

Konuşmaların ardından merkezin açılışı yapıldı ardından kapalı semt pazarının temeli atıldı