AK Parti MYK üyesi Mahir Ünal, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini Cevdet Yılmaz’dan devraldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanı olması ve ardından düzenlediği MKYK toplantısında yeni MYK üyelerinin belirlenmesinden sonra Mahir Ünal, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevlerine getirilmişti. Mahir Ünal, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini Cevdet Yılmaz’dan devraldı.

“Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak”
Yeni dönem ile birlikte bütün siyasetçilerin gerçek anlamda siyaset yapacakları dönemin başladığını belirten Mahir Ünal, “AK Parti bir siyaset okulu. Bundan sonraki süreçte siyasetin merkezi siyasi partidir. Siyasetin üretildiği yer bizzat siyasi partidir. Cumhurbaşkanımızın partiye dönmesi ile birlikte Türkiye’de kendi mecrasına tekrar oturmuştur. Siyaset tekrar kendi merkezini bulmuştur. Bundan sonra AK Partinin siyaseti daha güçlü, üretken, hızlı ve sorunlara, taleplere daha dönük, Ar-Ge de ve diğer genel başkan yardımcılıkları da daha aktif olacak. Cevdet Yılmaz’a büyük sorumluluk düşüyor. Partinin ekonomi siyasetine büyük katkı sunacağına inanıyorum. Önümüzde 2019 seçimleri var. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın belirttiği gibi artık yüzde 40’larla 45’lerle secim kazanma dönemi kapandı. Bundan sonra yüzde 50 artı 1’in kazandığı bir süreç başlıyor. Gerçek anlamda bütün siyasetçilerin de siyaset yapacağı bir dönem başlıyor. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Değişen sistemle birlikte hem bakış açımız hem siyaseti algılama biçimimiz hem de kurumları algılama biçimimiz değişiyor. Muhalefettin buna uyum sağlaması çok önemli. Bugün Cumhurbaşkanımız aynı zamanda genel başkan sıfatı ile TBMM AK Parti grubunda grup toplantısı yaptı. Siyasetin güçlenmesi açısından da son derece kıymetli ve önemli bir şey. İnşallah önümüzdeki süreçte AK Parti, Türk siyasetinin merkezinde, Türkiye’nin 2023, 2053 hedeflerine dönük her alanda siyaset üreten ve ürettiği siyaseti doğru bir şekilde kamuoyu ile paylaşan yönü ile yoluna devam edecek” dedi.
Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen ve önceki dönemde yaptığı Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini Mahir Ünal’a devreden Cevdet Yılmaz, “Daha güzel hizmetlere vesile olsun inşallah. Mahir Bey sac ayağının sonuncusunu tamamlıyor. Her yaptığı görevde farkını ortaya koyan çok değerli bir arkadaşımız. Kendisine görevinde başarılar diliyorum. İletişimci bir geçmişten geliyor Mahir Bey. Bu alanda uzmanlığı olan bir arkadaşımız. Yüksek performans ortaya koyacak. İkinci bir görevi daha var, partinin sözcüsü olacak. Sözcülük ve tanıtım medya görevi ile dezenformasyon dediğimiz, bilgi kirliliği dediğimiz hadise ile mücadele edeceğine inanıyorum. İnsanların gerçeği olduğu gibi görebilmesi lazım. Partimizin politikaları ile ilgili bilgileri de birinci elden temiz bir şekilde almaları lazım. Başkalarının değil, partimizin yetkilileri tarafından kamuoyunun bilgilendirmesi önemli diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.