ABD’li ünlü sanatçı magazin yıldızı Kim Kardashian TBMM tutanaklarına da girdi. HDP’li Hasip Kaplan kürsüye çıkınca, kendisine sırtını dönen AKP’lilere kalçaları ile ünlü olan sanatçıyı hatırlattı ve ”Kim Kardashian’a benziyorsunuz diyeceğim ama” dedi. HDP’li Adil Zozani de AKP’lilere, ”Ense tıraşınızı gördük, dönebilirsiniz” diye seslendi.
TBMM’de iç güvenlik yasa tasarısı ele alınırken muhalefet Meclis Başkanvekilinin değişmesine itiraz etti. AKP’li Başkanvekili Sadık Yakut’un usulsüz biçimde kürsüde oturduğunu savundu.HDP’li Hasip Kaplan Yakut’a ”Sayın korsan Başkanlık Divanı” diye seslendi. AKP’lilerde Kaplan’ı protesto edip koltuklarını ters çevirdi ve Kaplan’ı arkaları dönük dinledi. Tartışmada tutanaklara şöyle yansıdı:

HASİP KAPLAN(HDP) Arkanızı fena dönmüşsünüz. “Kim Kardashian’a mı benziyorsunuz?” diyeceğim ama… (HDP, CHP ve MHP sıralarından gülüşmeler)

İDRİS ŞAHİN (AKP) – Sayın Başkan, edepsizlik yapıyor, edebe davet ediyoruz edebe!

HASİP KAPLAN (HDP) – Herkes bu yasaya karşı çıkıyor, herkes bu yasanın özgürlük değil, faşizm paketi olduğunu söylüyor. Faşizmin paketini savunanlar ancak arkasını bu kürsüye, milletin kürsüsüne, milletin sözüne dönebilir.

MAHİR ÜNAL (AKP) – Senin gibi hakaretçiye az bile yapıyorlar.

HASİP KAPLAN (HDP) – Kim Kardashian’a benzeyen var mı içinizde? (AKP sıralarından gürültüler)

MAHİR ÜNAL (AKP) – …bu kadar hakarete en doğal protesto haklarını kullanıyorlar.

BAŞKAN – Söz, kişinin kendi aile terbiyesini gösterir. Evet, her söz, kişinin kendisinin ve ailesinin terbiyesini gösterir. (AKP sıralarından alkışlar)

HASİP KAPLAN (Şırnak) – Sizin aile terbiyeniz olsa muhalefete küfür edildiği zaman sesinizi çıkarırsınız.