Hamburg’da üyelik haklarına yeniden kavuşan Yeşiller 25. sıra adayı Nebahat Güçlü tek hedefinin Pazar günü seçilmek olduğunu bildirdi.

Türk Federasyonu’nun bir programında konuşma yaptığı gerekçesiyle Yeşiller Parti Yönetimi’nin ihracını istediği ve üyelik haklarına ihtiyati tedbir kararı koyduğu Nebahat Güçlü’ye Uyuşmazlık Mahkemesi üyelik haklarının devam ettiğini bildirdi.

Güçlü, Türk Federasyon’un Hamburg Türk Kültür Merkezi ile ortak yaptığı ‘Ülkü ve Kültür’ gecesine katılarak bir konuşma yapmıştı. Bunun üzerine Yeşiller Partisi Hamburg yönetimi ilk olarak Güçlü’nün seçilse bile adaylıktan çekilmesini istedi.

Güçlü’nün bu isteği kabul etmemesi üzerine parti yönetimi bu kez partiden ihraç kararı alarak yasal işlem başlattı. Parti yönetimi Güçlü’nün üyelik haklarına da ihtiyati tedbir kararı koydurdu.

Avukatı aracılığıyla itiraz ettiği Uyuşmazlık Mahkemesi Güçlü’nün üyelik haklarının bu şekilde durdurulamayacağını belirterek, kesin sonucun 3 ay sonra görülecek mahkemede belli olacağını bildirdi.

Mahkemenin ayrıca Güçlü’ye partinin 'adaylıktan çekil' teklifinin de sınırı aşan bir talep olduğunu bildirdiği öğrenildi.