Sivil Toplum Örgütlerine ziyaretlerini sıklaştıran Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Mahmut Arıkan Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Tayfun Özbek ve yönetim kurulunu ziyaret etti.
Dernek binasında gerçekleşen ziyarette Kore ve Kıbrıs gazileri ile sohbet eden Arıkan Kahramanmaraş’ın 1920’deki kurtuluş mücadelesinde rahmetli babasının annesi olan ninesinin şehit düştüğünü söyledi.
7 Haziran’da Kahramanmaraş’ı Ankara’da hizmet anlamında temsil etmek için aday olduğunu belirten Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Mahmut Arıkan şöyle konuştu; “Biz asker olarak doğarız. Bu ülkenin sınırlarını ve memleketimizi en iyi şekilde beklemek, vatanımızı korumak için her ailede şehit ve gazilerimiz var. Bu ülkeyi korumak sınırları muhafaza etmek kolay değil. Bunları en iyi şekilde bilen sizlersiniz. Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize de hayırlı uzun ömür, sağlık ve sıhhat diliyoruz. Bu vazife bize verilirse memleketimizi en iyi şekilde TBMM’de temsil etmek için elimizden gelen tüm gayretleri ve çabaları göstereceğiz. Kahramanmaraş’ın kalkınması ve gelişmesi üretim, ihracat, sağlık ve eğitim alanlarında hak ettiği yere getirmek için gece gündüz demeden çalışacağız. Bende vatandaşın içinden gelen biriyim. Çiftçilik, esnaflık ve sanayicilik yaptım. Uzun yılar Ticaret Borsasında meclis üyeliği yaptım. Yönetim kurulu başkanlığı yaptım. Halende sivil toplum örgütlerin görevlerim ve vazifelerim devam ediyor. Siyasette de memleketimizi en iyi şekilde temsil etmek için böyle bir yolculuğa çıktık. Gazilerimizin destekleri bizim için çok önemli. Şehitlik makamı peygamberlik makamından sonra gelen en yüce makamdır. Herkese şehitlik ve gazilik nasip olmaz. Sizlere hizmet daha farklı. Yüce bir makamda olan ve onurlu görevi vazifeyi Cenab-ı Allah sizlere nasip etmiş. Sizlere yaptığımız hizmetin de menfaati çok farklı. Manevi kazancın ve sevabın ne kadar büyük olduğunu çok iyi biliyoruz. Gazilerimize hizmet etmek bizim için bir şeref ve onurdur. Bu onuru ve şerefi koruyarak her zaman hizmet edeceğiz. Sanayici olduğum için işleri çok iyi takip ederim. Kahramanmaraş’ın meselelerini hep beraber istişare yaparak çözeceğiz. Siyaseti beraber yapacağız.”
Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Tayfun Özbek ise halkın her zaman yanında olan ve memlekete katkı yapan Arıkan’a çıktığı yolda başarılar diledi.