Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Orkun Şıktaşlı, AK Parti'den istifa etti. Şehzadeler Belediye Meclisi üyesi de olan Şıktaşlı’nın istifasıyla AK Parti’nin sandalye sayısı 46'ya düştü, MHP 34, CHP 7 üyeyle temsil ediliyor.

İnşaat mühendisi olan Şıktaşlı, 30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den Şehzadeler Belediyesi Meclisi'ne seçilmiş, ardından Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliğine girmişti. İstifa dilekçesini Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderen Şıktaşlı, toplantılara bağımsız olarak katılacak.

AK Parti çatısı altında bu yapıyla icraat yapamadığını gördüğünü ve bu gerekçeyle istifa ettiğini belirten Orkun Şıktaşlı, “Fayda sağlayacak proje üretmek yerine muhalefet eder anlayışın doğru olmadığı kanaatindeyim. Geçmişte siyaset yaparken de beni tanıyanlar bilirler, ağırlıklı olarak üretime ve faydalı olmaya dönük bir tutumum olmuştur. Böyle bir anlayışın olmaması nedeniyle AK Parti'den istifa ettim.” dedi.

Şıktaşlı, 2004 yerel seçimlerinde DYP’den belediye başkan adayı olmuş ancak kazanmamıştı. Ardından AK Parti’ye geçen Şıktaşlı, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde belediye başkan aday adayı olmuş ancak aday gösterilmemişti.