Manisa’da, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) öğrencileri ile Muradiye’de yaşayan vatandaşları rahatlatacak toplu ulaşım araçları düzenlenen törenle hizmete girdi. Manisa Büyükşehir Belediye tarafından alınan araçlar, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle 141 Nolu Taşıma Kooperatifi’ne teslim edildi.

Burada konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte yetki alanlarının genişlediğini bildirdi. İlk olarak Muradiye-Manisa arasındaki ulaşım sorununu ortadan kaldırmak için burada hizmet veren dört taşıma kooperatifiyle sık sık toplantılar yaparak ilk etapta 2 liraya taşınan öğrencilerin 1,5 liradan taşınması konusunda mutabakata vardıklarını hatırlatan Ergün, “Şimdi bu kooperatiflerin 3’ü bir araya gelerek 141 Nolu Taşıma Kooperatifi olarak hizmet verecek. 53 alçak tabanlı, engelli rampası bulunan, klimalı, kamera ve GPS sistemli bu araçlarda başta öğrenci kardeşlerimiz olmak üzere, bütün Muradiyeli hemşerilerimiz rahat ve konforlu bir şekilde ulaşımlarını sağlayacak. Yeni güzergahlar noktasında yeni araçların alınmasıyla gidilmeyen yerlere ilave hatlar dahil edildi. Aynı şekilde 16 tane de Muradiye Birlik Kooperatifi bünyesine yeni araç dahil edildi. Yani toplam 69 yeni, modern ve konforlu aracın Muradiye ulaşımına dahil edilmesi noktasında öncülük etmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Muradiye-Manisa arasında hizmet verecek olan 69 yeni aracın 24 saat kamera sistemiyle takip edileceğini aktaran Ergün, “Bu sayede gerek üniversite öğrencilerimizin, gerekse burada yaşayan vatandaşlarımızın en çok şikayet ettiği hareket saatlerinde de herhangi bir aksama yaşanmamış olacak. Yeni araçlar kısa süre içinde şehir merkezinde sisteme entegre edilecek. Kent Kart uygulama sistemi buralarda da hayata geçecek. Vatandaşlarımızın rahat ve konforlu ulaşım yapmaları için çalışmalarımız il bütününde devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu daha başlangıç, devamı gelecek.” şeklinde konuştu.

141 Nolu Taşıma Kooperatifi Başkanı Erdoğan Köyman da kampüs taşımacıları olarak 19 yıldır hizmet verdiklerini belirterek, minibüsten otobüse şimdi de taşımacılığı bir üst noktaya taşıdıklarını ifade etti. Modern araçlara kavuştuklarını dile getiren Köyman, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.