31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP adayı Mansur Yavaş, mazbatasını aldı. 

Mustafa Tuna'dan görevi devralan Mansur Yavaş, "Şu an itibarıyla göreve başlamış bulunuyoruz. Yeni mesai arkadaşlarımızın hiçbirisinin tedirgin olmasına gerek yok. Oy versin vermesin bugünden itibaren herkesin belediye başkanı oluyoruz" dedi.

Yavaş, eşi Nursen Yavaş, TBMM Başkanvekili Levent Gök, Çankaya  Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve CHP  İl Başkanı Rıfkı Güvener ile geldiği Ankara Adliyesinde İl Seçim Kurulundan  mazbatasını aldı.

Adliye çıkışında açıklama yapan Yavaş, Ankaralıların kendisini 5  yıllığına görevlendirdiğini belirterek, Ankara'yı huzur ve bereketin başkenti  yapacağını söyledi.

"Gazi Mustafa Kemal'in bize emanet ettiği başkenti, gelişmiş ülkelerin  başkentleriyle yarışır bir Ankara'yı hep birlikte başaracağız." diyen Yavaş,  yaşayanların Ankara'dan daha fazla keyif alacağını ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, "Seçim bitti, seçimde  olanlar geride kaldı. Bizde kin, husumet, garez yok. Ne çalışanlar açısından ne  de oy vermeyenler açısından Ankara'da bir ayrım söz konusu değildir. Bundan sonra  Ankara'daki herkesi kucaklayarak eşit bir şekilde hizmet etmeye çalışacağız.  Hizmetlerimiz esnasında adalet ve liyakat ön planda olacaktır. İnşallah sonuçta  da başarılı olacağımıza inanıyorum." değerlendirmesini yaptı.

Açıklamalarının ardından mazbata ile basın mensuplarına poz veren  Yavaş, "Darısı İstanbul için olsun." dedi.

GÖREVİ BÖYLE DEVRALDI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur  Yavaş, görevi Mustafa Tuna'dan devraldı. 

Büyükşehir Belediyesi binasına gelen Yavaş, girişte bekleyen personel  ve vatandaşlarla selamlaşarak sohbet etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi sona eren Mustafa Tuna,  Yavaş ve beraberindekileri makamında karşıladı.

Mansur Yavaş, eşi Nursen Yavaş, TBMM Başkanvekili Levent Gök, İYİ  Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, CHP İl Başkanı Rıfkı Güvener, İYİ  Parti İl Başkanı Yetkin Öztürk, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankaya  Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in katılımıyla yapılan törende, belediye mührünü  Tuna'dan teslim aldı.

Tuna, Yavaş'ı tebrik ederek görevinde başarılar diledi.

"TECRÜBELERİNDEN YARARLANACAĞIZ"

Yavaş, Tuna'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi sırasında  güzel hizmetleri olduğunu belirtti.

Kendisinin de Tuna'yı takdir eden sosyal medya paylaşımları bulunduğunu ifade eden Yavaş, töreni düzenlediği için Tuna'ya teşekkür etti.

Yavaş, "Bundan sonra kendisinin değerli fikirlerinden, tecrübelerinden yararlanacağız. Bu devir teslim töreninde, kendisinden görevi devralmaktan da ayrıca çok mutluyum." diye konuştu.

"HEPİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN"

Yavaş, Mustafa Tuna'yı uğurladıktan sonra yaptığı açıklamada, ekip  olarak Ankara için gece gündüz demeden çalışacaklarını söyledi.

Önce Anıtkabir'i ziyaret edeceklerini belirten Yavaş, ardından da  belediye binasına kadar yürüyüceklerini dile getirdi.

Çalışmalarına yarın başlayacağını bildiren Yavaş, şunları kaydetti:

"Mesai arkadaşlarımın hiçbirisinin tedirgin olmasına gerek yok. Bütün  seçim kampanyası boyunca söylediğimiz, 6 milyon insandan nasıl vergi alıyorsak,  eşit şekilde hizmetleri kimin kullandığına bakmadan, bundan sonra aynı şekilde  kimseyi ötekileştirmeden bütün Ankara'yı kucaklayacağız. Oy versin ya da vermesin  bugünden itibaren herkesin belediye başkanı oluyoruz. Geçmişte söylenenler  geçmişte kalmıştır. Bundan sonra hep önümüze bakacağız. Verdiğimiz sözleri yerine  getirmeye çalışacağız. Allah nasip ederse verdiğimiz sözlerin hepsini tutarak  Ankara'yı, Cumhuriyetimizin başkenti, Mustafa Kemal Atatürk'ün başkentine yakışır  şekilde, dünya başkentleriyle yarışır bir Ankara yapmak için, bütün  hemşerilerimizle, iktidar muhalefet demeden el biriliğiyle, sivil toplum  kuruluşları, meslek odaları, üniversiteler ve personelimizle birlikte inşallah  ortak akılla yönetmeye başlıyoruz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun."