Ünal, AK Parti Andırın İçe Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin iktidara gelir gelmez uyguladığı acil eylem planıyla 11 yılda ülkenin çok iyi noktaya getirildiğini söyledi.

Mayıs 2013'ün özellikle ekonomik anlamda tepe noktası olduğunu ifade eden Ünal, bu ayın Türkiye'nin IMF'den borcunu ödeyip kurtulduğu, büyük nükleer santral anlaşmlarının ve sözleşmelerinin yapıldığı, üçüncü köprü ile üçüncü havalimanı ihalesinin yapıldığı ay olduğunu belirtti.

Türkiye'nin gerçek anlamda bağımsız olması için ekonomik enerji bağımlılığından kurtulmaya ihtiyacı olduğunu ifade eden Ünal şöyle konuştu:

"Büyük dev ihalelerin yapıldığı, çözüm sürecinde altıncı aya ulaşıldığı Mayıs 2013'ü kabus ayına çevirdiler. Bir çevre duyarlılığı ve ağaçların sökülüp başka bir yere nakledilmesine tepki ile başlatılan olaylarda yüzlerce araç yakıldı, yüzlerce esnafın işyeri yıkılıp yağmalandı ve insanlarımız mağdur edildi. Mayıs ayı vandallığın, şiddetin, yıkımın ve adeta sandıkta iktidar olmayacağını anlayanların sokakta iktidar arayışına döndü."

Başbakan Erdoğan'a yöneltilen "diktatör" suçlamalarına da yanıt veren Ünal, "Başbakanın anasına küfredeceksiniz, kızına hakaret edeceksiniz, günlerce hakaret içeren afişler asacaksınız, sosyal medayada peygambere, dine ve başörtüsüne küfredeceksiniz her türlü hakareti yapacaksınız sonra da diyeceksiniz ki biz ifade özgürlüğü sorunu yaşıyoruz. Daha nasıl bir özgürlük istiyorsunuz bunu merak ediyorum" diye konuştu.

"Bunları yapanların niyetlerinin ne olduğu son derece açık" diyen Ünal, "Bu millet arif bir millet. Ne yapmaya çalıştıklarını açık bir şekilde görüyor hamdolsun. Türkiye 30 yıldan beri devam eden terör sorununu çözüyor hem de milletin hassasiyetlerine ve değerlerine halel getirmeden çözüyor. Ancak bu durumdan o kadar rahatsızlar ki şehitlerin gelmemesinden, kanın dökülmemesinden o kadar rahatsızlar ki. Her şeye rağmen bu sorunlar çözülecek, kardeşleriniz sizlerle beraber bütün bu sorunları Allah'ın izniyle çözecek" diyerek sözlerini tamamladı.