Yolsuzlukları Soruşturma Komisyo-nu'nun muhalefet üyeleri, dört eski bakan hakkında hazırlanan fezlekelerin savcılar tarafından 11 klasöre indirilerek Meclis'e geri gönderilmesini dava etmeye hazırlanıyor.

 2 Ocak'ta savcılık tarafından Adalet Bakanlığı'na 32 klasör olarak gönderilen fezlekeler, önceki gün son haliyle 11 klasör olarak Meclis'e ulaştı. Savcıların, fezlekeleri 11 klasöre düşürürken bazı hatalar yaptığını söyleyen CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, bunları kısa bir sürede tespit edeceklerini belirtti: “32 klasör olan fezlekelerin özetleri bende var. Elimizde ise 11 klasör var. Klasörler üzerinde çalışmalara başladık. İncelememiz 10-15 gün sürer. Bu sürenin sonunda klasörleri azaltarak hata yapan başta savcılar ve hatası olan herkes hakkında dava açacağız.” Aksünger, dosyalar üzerinde muhalefet milletvekilleri olarak gerekirse geceleri çalışma yapabileceklerini kaydetti.

Fezlekeleri ilk inceleyen komisyon üyesi MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu ise Komisyon Başkanı Hakkı Köylü'nün fezlekeleri şartlı olarak incelemeye izin vermesini ”˜sansür' olarak niteledi. Dedeoğlu, komisyon üyelerinin dosyaların içinden görüntü ve kopya alamamasının sansür olduğunu ifade etti. MHP'li Dedeoğlu, şunları söyledi: “Günlerce dosyaların kapağının kaldırılmasına izin verilmedi. Şimdi de kopya ve görüntü alınması yasaklanarak, fezlekelerin içeriği kamuoyundan gizlenmek isteniyor. Fezlekelerin Meclis kürsüsünden okunması gerekirdi, okutulmadı. Komisyonun iki aylık süresinin dolmasına birkaç gün kala fezlekeleri üye vekillerin incelemesine açtılar. 11 klasörü incelemek için yeterli zaman kalmadı. Başkan, 2 aylık süre talep edeceğini söyledi. Eğer iki aylık ek süre alınırsa, dosyaları detaylı inceleme imkanımız olur. Ek süre verilmezse, dosyaya neler girmiş, neler çıkmış bilemeyeceğiz.” Dedeoğlu, gelen klasörler içinde Reza Zarrab'la ilgili dosya ve CD'lerin de olduğunu belirtti.