MHP’den Kırıkkale Milletvekili aday adaylığı başvurusunu genel merkeze yapan MHP MYK Üyesi Av. Halil Öztürk Kırıkkale’ye gelerek basın toplantısı düzenledi. Öztürk, AK Parti’nin her seçimlerinde bir konuyu ön plana çıkarttığın, son seçimlerde ise paralel yaftasını başvurduğunu, asıl paralelin KCK terör örgütü olduğunu söyledi.

Ülkenin Güneydoğusunda devletin olmadığını iddia eden MHP aday adayı Öztürk, “Bölge halkı terör örgütünün şehir yapılanmasının insiyatif ve insafına terk edilmiştir. Devletin acziyetinden cesaret alan bölücüler bölge insanının üzerine adeta bir karabasan gibi çökmüştür. Terörle mücadele yerine teröristle müzakereyi tercih eden iktidar yüzünden Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde olmadığı kadar küstahlaşan bölücü örgüt yandaşları adeta devletimizi diz çöktürme noktasına getirmiştir.” dedi.

Öztürk, “Türkiye’nin hali pür melali bu iken acaba Kırıkkale’mizin durumu farklı mıdır? MKE küçüldükçe küçülürken, ilçelerimizde tarım ve hayvancılık bitirilirken, Yozgatlısı, Kırşehirlisi, Çorumlusu, Çankırılısı ve Türkiyemizin daha nice farklı şehrinden gelip yerleşen vatandaşlarımızla adeta Anadolu Türklüğünün harman yeri olan Kırıkkalemiz maalesef Ankara’nın doğusunda ülkenin küçük kentlerinden biri olmaya mahkûm edilmiştir. AKP’nin 13 yıllık iktidarı süresince Kırıkkalemizin hiçbir sorunu çözülmedi.” diye konuştu.