Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elazığ 1. sıra milletvekili adayı Yavuz Temizer, Elazığ, Bingöl ve Tunceli’yi kapsayan Yukarı Fırat Kalkınma Projesini başlatacaklarını söyledi. Temizer, iktidar partisi adaylarının Elazığ’la ilgili verdikleri yatırım rakamlarının da doğru olmadığını savundu.

MHP Elazığ milletvekili adayı Temizer, yaptığı açıklamada, "Seçim çalışmalarımız gayet güzel gidiyor. Birileri farkında değil ama artık uzatmaları oynuyoruz. Şafak 14. Memleketimizin meselelerini de çözüm yollarını tekrar tekrar anlatıyoruz. Eskilerin bir sözü var; ‘Et tekraru ahsen, velev kane yüzseksen.’ Tekrarda fayda var diyor yani. Ama bazı arkadaşlar bunu yanlış anlamışlar, onlar da yalanları tekrar ediyorlar. 7.9 katrilyon da 7.9 katrilyon. Sanıyorlar ki biraz daha söyleseler yalan hakikat olacak. Oysa yalan batıldır, ölene kadar tekrarlasanız da yalan hakikat olmaz. Bu yalan alışkanlığından vazgeçin. Dünyanızı heba ettiniz, insan içine çıkamıyorsunuz. Bari ahiretinizi heba etmeyin. Yalan büyük günahtır. Yalancılar Allah’ın düşmanlarıdır. Geçen yıl 4.8 katrilyon diyorlardı, bu yıl 7.9 katrilyon diyorlar. Bir yıl içinde Elazığ’a 3.1 katrilyon yatırım yapılmış yani. Bir de yalan içinde yalan var. AKP genel merkezi 7.9 katrilyon diyor, malum aday 7.8 katrilyon diyor. Hangisi yalan diye gelebilir aklınıza. Hemen söyleyeyim, ikisi de yalan. Yalanınız bata sizin. Allah sizi ıslah etsin." ifadelerini kullandı.

Seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlar ile bir araya gelen Temizer, şunları söyledi: "Bunlara karşı uyanık olun. Bunlar avcı kekliği. Elazığ’ı tuzağa çekmeye çalışıyorlar. Biz teşvikte yeni düzenleme diyoruz, cazibe merkezleri programı diyoruz, krom enstitüsü diyoruz. Gelin hayırda yarışalım diyoruz, bunlar yalanda yarışıyorlar. Biz işimize bakacağız, Elazığ için çalışacağız. Türkiye genelinde yürütülen 6 tane bölgesel gelişme planı var. Elazığ’ımız Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında. DAP’ın merkezi Erzurum. Elazığ’ın meselelerini Erzurum’dan çözmeye çalışmak akıl işi değil. Bunun değişmesi gerekiyor. Merkezi Elazığ olan ve Tunceli ile Bingöl’ü de kapsayan, Yukarı Fırat Projesi dediğimiz yeni bir bölgesel gelişme planı yapılması gerekiyor. Bunları gerçekleştirebilmek için hemşehrilerimizin çok güçlü desteğini istiyoruz."