Akgemci: “Çanakkale Zaferi, Türk Milleti'nin gücünün göstergesidir”

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Çanakkale'nin geçilemeyeceğini tarihe altın harflerle yazan kahramanların, canları pahasına ülkeyi savunduklarına dikkat çeken Akgemci: “Bundan 99 yıl önce Türk tarihimizin en şerefli günlerinden birisi olan Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin esaret altında yaşamayacağının bir göstergesidir. 

İtilaf devletleri her ne kadar güçlü gelmişlerse de o yüce kahramanlar sayesinde mağlup olmuşlardır. O kahramanlarımız ki Çanakkale'nin geçilmez olduğunu altın harflerle yazmışlar ve bunu bütün dünyaya göstermişlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferini bizlere armağan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.


Nergiz: Çanakkale Milletimizin En Şerefli Zaferlerinden Biridir

Milliyetçi Hareket Partisi Dulkdairoğlu Belediye Başkan Adayı Av. Neslihan Koca Nergiz, Çanakkale Deniz Zaferinin Türk tarihinin en şerefli zaferlerden biri olduğunu söyledi.

Nergiz 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi münasebetiyle yayınladığı mesajında: “Çanakkale Deniz Zaferimiz Türk tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran birer zafer destanıdır.

Türk bağımsızlık savaşının temelleri, Çanakkale'nin sularında, Conkbayırı'nda ve Anafartalar'da atılmış, bu zaferler Türk Kurtuluş Savaşına maya olmuştur.

Koskoca devletlerin ufacık bir kara parçasını çepeçevre kuşatmaları büyük bir hüsranla sonuçlanmış ve o büyük kahramanlarımız tarihe altın harflerle Çanakkale geçilemez diye yazdırmışlardır.

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferini bizlere armağan eden kahramanlarımızı minnetle yâd ederken, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum” diye konuştu.