MHP Afşin İlçe Başkanı Mehmet TAŞKALE; "Afşin Zaten Maraş'ın en büyük ilçelerinden biridir. Birileri çıkmış Elbistan İl olursa en büyük İlçesi Afşin olur diyor. Afşin zaten Kahramanmaraş'ın en büyük İlçelerinden biridir o halde İl olmak Afşin İlçesinin de hakkıdır. Afşin'i küçük görmeye, küçük düşürmeye kimsenin hakkı yoktur" dedi.

Taşkale şöyle devam etti:

"AFŞİN bulunduğu bölgede yeni il merkezi olarak bölgesel dengelerin kurulmasını sağlayacaktır. Sanayi merkezi olarak yapılandırılmalı ve mutlaka il olmalıdır. Afşin'i küçük görmeye kimsenin hakkı yok. Afşin hak ettiği yerde olmak istiyor. Yani il olmak istiyor.  İl olmak en çok enerjinin kalbi Afşin'in hakkıdr"

MHP Afşin İlçe Başkanı Mehmet TAŞKALE "biz il olmak istiyoruz, buda Afşin'in birçok değerleri il olmaya müsaittir. Afşin'in Türkiye'de mevcut bulunan 40 ilden daha büyük olduğunu Sosyal ve Ekonomik olarak gelişen büyüyen büyük bir ilçe olarak Milli Gelir, Vergiler, Üretim açısında Afşin Ekonomik potansiyeli olduğundan  Afşin İl olmalıdır. Afşin'i başka şehirden ayıran bir başka değer Afşin'in toprak altında Çöllolar Havzasında 5,5 Milyar Ton Linyit Kömürü vardır. Dünyanın En büyük kaynaklarından Santrallerimiz var. Türkiye'de üretilen Elektrik enerjisinin önemli bir bölümü İlçemiz sınırlarında bulunan santraller sayesinde üretildiğinden Afşin il olmalıdır. Afşin'in nüfusu, yüzölçümü, belde sayısı, bağlanabilecek İlçe sayısı açısından Afşin'in il olmasını en çok Sarız, Gürün, Göksun İlçeleri ve Kasabaları çoğunlukla istemektedirler. " dedi.


MHP İlçe Başkanı Mehmet TAŞKALE açıklamasına şöyle devam etti; "Biz Afşin'de MHP olarak Afşin'in tüm sorunlarının takipçisiyiz. Afşin'in il olma konusunda İlçemizde bulunan bütün Siyasi Partilerin ve Sivil Toplum Örgütlerinin aynı aklın etrafında toplanılarak Hükümetle görüşülmelidir dedi. MHP İlçe Başkanı Mehmet TAŞKALE Adıyaman'ın Nemrutu varsa Afşin'imizin de Eshab-ı Kehf'i var diyerek eğer Eshab-ı Kehf'i Türkiye'de ve Dünyada tanıtmak istiyorsak Afşin mutlaka il olmalıdır. Sorunlardan kaçarak veya göz ardı ederek çözülemeyeceğini belirten Doğan insanlara ve topluma faydalı olmak ve Afşin'in il olması için çalışmalıyız. Afşin'imizin il olma olurunu omuzlarımızda taşıyarak Afşin mutlaka il olmalıdır"

MHP iktidarında Afşin'i il yapacaklarını söyledi.