MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, HDP'nin parti olarak seçime girmesinin AK Parti'nin kurgusuyla gerçekleştiğini iddia etti. 30 Mart seçimleri sonrası AK Parti'nin iktidarının sarsıldığını ve 7 Haziran sonrası koalisyon hesaplarının yapıldığını ifade eden Vural, Türkiye'deki üst aklın AK Parti-HDP koalisyonunu hedeflediğini söyledi. Vural, AK Parti ile bir koalisyonun ise kendileri için söz konusu olmadığını, sandıkta tek başına iktidarı hedeflediklerini kaydetti.
Oktay Vural, CNN Türk'te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinglerde Kur'an-ı Kerimi kullanmasının siyasi anlamda doğru olmadığını söyleyen Vural, Muaviye'nin Sıffin savaşında bazı Kur'an ayetlerini mızrak uçlarına takmasına benzetti.

HDP'YE YÖNELİK SALDIRILAR

Programda Koray Çalışkan'ın HDP'ye yönelik saldırılarda bazı gençlerin bozkurt işaretlerini yaptıklarını söylemesi üzerine Vural, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun da 30 Mart seçimlerinde Ankara'da bozkurt işareti yaptığını hatırlattı. Bu işaretin kimseyi Ülkücü yapmayacağını söyleyen Vural, MHP lideri Bahçeli'nin bu konuda genelgelerinin olduğunu, yapılan saldırıları tasvip etmelerinin de mümkün olmadığını kaydetti. Vural, iktidar hesaplarının sokakta değil sandıkta yapıldığını söyledi.