Partilileriyle birlikte Yılmazköy Mahallesi’ni ziyaret eden MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, “Alevi kardeşlerimizle kucaklaşıyoruz. Alevilerin problemleri, partilerüstü görülmeli. Alevi vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için MHP olarak her türlü tekliflere açığız. Bu, birlik ve kardeşlik projesidir.” dedi.

Alevi kültür dernekleri yöneticileriyle birlikte kahvehanede mahalle sakinleriyle konuşan İl Başkanı Köse, "Alevi arkadaşlarımızla düşüncelerimizi paylaşmak için biraraya geldik. MHP olarak bizler, yıllardan beri konuşulan Alevi sorununun, Alevi kardeşlerimizin sorununun partilerüstü tutulmasını istiyoruz. Bu sorunun partilerüstü tutularak, TBMM’de grubu bulunan partilerce hep birlikte ele alınarak mutlaka çözülmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu bir kardeşlik projesidir. Birlik beraberlik projesidir. Bu projede ayrımcılık, ayrıştırma yoktur. Bizler MHP olarak Türk kültürünü, İslam ahlâkını yüzyıllardan beri yaşatan Alevi İslam toplumu kardeşlerimize sahip çıkılması gerektiğini, onların düşüncelerine saygı gösterilmesi gerektiğini, cemevlerine sahip çıkılması gerektiğini düşünüyoruz. Siyasi kavgalardan uzak ve siyasetin ötesinde bu konunun ele alınmasını istiyoruz. Bu birlik ve beraberlik projesinin bir an önce hayata geçirilmesini, Alevi kardeşlerimizin sorunlarının çözülmesini istiyoruz. Geçmişin acılarını hatırlatarak ve kışkırtarak hiçbir çözüme varamayız. Bunu örtmek zorundayız. Geleceğe doğru hep birlikte Alevisi, Sünnisi, Türkiyemiz'i oluşturan bütün Türk milletinin kaynaklarıyla, özleriyle beraber geleceğe doğru hep birlikte umutla bakmalıyız. MHP olarak onlara sahip çıkmak bizim boynumuzun borcu." dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 10 maddelik Alevi çözümünü de anlatan Köse, AK Parti'nin 12 yıldır Alevilerin çözümüne yönelik değil, oy toplama kaygısıyla meseleyi gündemde tutuğunu iddia etti.

Toplantıda söz alan dernek yönetim kurulu üyesi Cevriye Cengiz de, "Biz hep beraber olalım. O Alevi, o Sünni, o sağcı, bu solcu, geçmişi boş verelim. Birlik olmadığımız sürece bu işi götüremeyiz." şeklinde konuştu. MHP'liler daha sonra seçim afişlerini vatandaşlara dağıttı. Alevi buluşmasına, parti il ve ilçe yönetimleriyle üyeler katıldı.