Samsun’un Bafra ilçesinde 10 Ocak tarihinde yapılan olaylar neticesinde iptal edilen MHP Bafra ilçe kongresi bugün yeniden yapıldı. Bafra Belediyesi Kışlık Kültür Merkezinde yapılan kongrede mevcut başkan Av. Hüseyin Acar ve işadamı İsmail Süleymanoğlu başkan adaylığına talip oldu. Yapılan kongrede 418 delegeden 383’si oy kullandı. Yapılan sayımda mevcut MHP Bafra İlçe Başkanı Av. Hüseyin Acar 239, rakibi İsmail Süleymanoğlu ise 141 oy aldı. 2 oy geçersiz 1 oy ise boş çıktı. Bu duruma göre mevcut başkan Av. Hüseyin Acar güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Kongrenin sonunda mikrofonu eline alan kaybeden başkan adayı İsmail Süleymanoğlu, ’’Milliyetçi Hareket Partisi ülkücülerin partisidir. MHP’de ayak oyunları ile yapılan kongreler kişiye itibar kazandırmaz. Bazıları kazandığını zanneder ama kaybettiğinin farkında değildir. Arkadaşlar bu bir süreçti geldi, geçti.‘’ dedi.

Güven tazeleyen MHP Bafra İlçe Başkanı Av.Hüseyin Acar ise Süleymanoğlu’nun taraftarlarının salondan çıkmasından sonra eline mikrofonu alarak teşekkür konuşması yaptı. Bu konuşmadan sonra İsmail Süleymanoğlu’nun listesinde olanlar ile mevcut başkan Av.Hüseyin Acar’ın yanında olanlar arasında sözlü sataşmalar oldu. Araya giren diğer delegeler olayı büyümeden yatıştırdı.

Acar’ın listesinde ise şu isimler bulunuyor: İdris Sezer, Arif Satılmış, Ramazan Dere, Varol Taşdemir, Zafer Bektaş, Fikret Atmaca, Hüseyin Bircan, Şinasi Ülgen, Hatice Tören, Hikmet Balakçı, Atamer Yılmaz, Oktay Özsoy, Mücahit Kaplan, Şaban Davut Bekar, Sare Bahtiyar, Hakan Keser, İbrahim Karaca, Bülent Şener.