Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli İl Başkanı adayı Selim Çakır, "İçeride delege ağalarına, teşkilat dizayn edenlere, dışarıda da Türkiye'yi soyan hırsızlara karşı mücadele deceğiz" dedi.

MHP Kocaeli İl Teşkilatı’nın 1 Şubat’ta yapılacak olan kongresinde 4 aday yarışacak. Göreve geldiğinde teşkilatta demokratik bir ortam sağlayacağı sözünü veren Başkan Çakır, “Samimiyet ve güven ortamı sağlanacak. Ülkücünün başı eğilmeyecek. Kocaeli’nde bulunan 16 bin üyenin tamamıyla istişare edilecek. Milletvekilliği seçimlerinde önseçim yapmak için girişimlerde bulunacağız ve partimizin mevcut oyu üzerinden hesap yapanlarla değil oyumuzu arttıracak kişileri dahil edip çalışmaya başlayacağız. Milletvekili danışmanını teşkilat belirleyecek. MHP il teşkilatı adına alanında uzman farklı branşlardan en az 9 il başkan yardımcısı basında sürekli kamuoyunu bilgilendirecek. Üye sayımız haziran seçimlerine kadar 2 kat artacak ve en az 30 bin olacak" dedi.

MHP Kocaeli İl Teşkilatı'nda İzmit Lobisi'nin de etkinliğinin kırılacağını söyleyen Çakır, "Daha düne kendisine destek vermeyeceğini düşündüğü için Gebze teşkilatını kapatanlar bugün yeniden Kocaeli İl Başkanlığı için aday oldular. Seçilmeleri için sadece İzmit'in değil, Gebze bölgesindeki delegelerimizin oylarını da almak zorundalar. Ben adaylığımı açıkladıktan sonra yönetim listeme Gebze bölgesinden 10 arkadaşımın ismini ekleyerek çalışmalara başladım. İl genelindeki delegelerimizin yarısından fazlasını tek tek ziyaret ettim ve taleplerini aldım. Gebze'nin yolunu bilmeyenler benim delegelerle yaptığım çalışmalardan sonra navigasyon maharetiyle mahalle teşkilatlarını aramaları da ayrıca trajikomik bir olay. Göreve geldiğimizde bölge ayrımı yapmayacak, hiçbir lobinin etkisinde kalmayacağız. Tüm ülkücü arkadaşlarımızın yanında olacağız" sözünü verdi.

Evli ve 2 çocuk babası olan Çakır, çocukluğundan beri ülkücü camianın içinde olduğunu, Adıyaman'da İl Ocak Başkanlığı, Van Erciş'te Ocak Başkanlığı, Kocaeli İl Ülkü Ocakları Başkanlığı, Kocaeli MHP İl Başkanlığı'nda Teşkilatlanmadan sorumlu İl Başkan Yardımcılığı ve MHP Genel Merkezde eğitimci olarak görev yaptığını söyledi.

Bugün seçim olursa MHP'nin Kocaeli'nden en az 3 milletvekili çıkaracağını, doğru bir aday ve iyi bir çalışmayala bu rakamın çok daha fazla olacağını ileri süren Başkan çakır, bunun için yapılması gerekenleri tek tek sıraladı: "Partimizin tanınan bilinen ve sevilen abileri kendi bölgelerinden belediye başkan adayı yapılacak ve her anlamda desteklenecek. Partimizin kendine ait binası olacak. Partimize bir araç satın alınacak ve parti programları için, durumu elvermeyen üyelerimizin cenaze ve düğün merasimleri için kullanılacak. İl teşkilatımıza 8 veya 12 bayan yönetici olacak. İl yönetimine ilave olarak partimize hizmetleri olmuş ve aktif olarak hizmet eden değerli büyükler, ileri görüşlü genç arkadaşlardan bir danışma meclisi oluşturulacak. Kırgın küskün dargın arkadaşlarımız ziyaret edilecek.”