Topçu, Türkoğlu ilçesinde partisinin seçim irtibat bürosu ziyaretinde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının başörtüsü yasağı konusunda attığı adımları yaklaşan seçimler nedeniyle attığını savundu.

Yasak kalkarken herhangi bir yasa çıkarılmadığını ve değişiklik yapılmadığını anımsatan Topçu, 2008 yılında başörtüsü yasağının kalkması için verdikleri teklifin iktidar tarafından üstünün örtüldüğünü belirtti.

Verdikleri tekliflerin birçoğunun iktidar tarafından üstünün örtüldüğünü ve teklifleri kendilerininmiş gibi gösterildiğini öne süren Topçu, imam hatip okullarının orta kısımlarının açılmasının MHP'nin verdiği önergeyle gündeme geldiğini, ayrıca siyer ve Kur-an'ı Kerim dersleri için verdikleri önergenin reddedildiğini, iktidarın aynı konuda kendi önergesini kabul ettiğini ifade etti.

Medyanın da MHP'nin verdiği önergeleri sürekli AK Parti iktidarına mal ettiğini ileri süren Topçu, "Bizler bunu artık ayaklarınıza kadar gelerek anlatıyoruz. Bunu lütfen bilin. Bunların hepsi bizim çalışmalarımız sonucunda olmuştur" diye konuştu.

İktidarın 2010 yılındaki referandumda verdiği sözlerin hiç birini tutmadığını, göstermelik olarak  "12 Eylül darbesini yargılayacağım" dediğini dile getiren Topçu, şunları söyledi:

"Diktatörlüğünü kurmak için adımlar hazırladı, yasa çıkardı ama bu sefer de kendi içinde kavga edince tekrardan tek elden HSYK Kanunu da çıkartarak kendi sultanlığını veya diktatörlüğünü artık ilan ediyor. Yani 'Sen karışma, sen yönetilmeye mahkumsun, bana bir tek oyunu ver gerisine karışma, senin bu işlere aklında, fikrinde ermez' diyorlar. Vatandaş artık senin torbanı istemiyor, kendine ve çocuğuna iş istiyor. Her gün sokaklarda kaç tane kadın öldürülüyor, kadınlarımız, kızlarımız artık sokaklarda dolaşamaz hale geldi. Bunlar AK Parti iktidarının sunduğu çeteleşmenin ve rantlaşmanın ortaya çıkardığı sonuçlar. Ülke yönetimini bile birkaç kişiye teslim ettiler. Artık bu devletin emniyet mensuplarına bile güvenmiyorlar, oradan oraya atıp duruyorlar. Devletin yargı ve adalet mensuplarına güvenmiyorlar, onu bir yare atıyor iki gün sonra başka bir yere atıyor."

İktidar üyelerinin kendi yandaşlarını, kendi çocuklarını kalkındırdığını iddia eden Topçu, milletin çocuklarına haksızlık yapıldığını, iktidara ders vermek için yerel seçimlerin önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.

Ziyarette MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahir Akgemci, Türkoğlu Belediye Başkanı Cafer Güçlü ile partililer de hazır bulundu.