MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, partisinin ilçe kongrelerini değerlendirdi. AKP’nin İzmir kongrelerini demokrasiye katkı sağlamayan, “adaysız kongre, düzmece toplantı” olarak nitelendirdi. Menderes ve Selçuk ile başlayan kongre sürecinde bu hafta sona yaklaşmış olacaklarını aktaran Karataş, “Kongrelerimizde teşkilatlarımızın ve mensuplarımızın gösterdiği heyecan ve bununla birlikte bizlere yakışan vakar son derece memnuniyet verici.” dedi.

Birden fazla adayın yarıştığı ilçe kongrelerini de değerlendiren İl Başkanı Karataş, teşkilatın hiçbir kanadında gerginlik olmadığını, yakışan bir düzeyde rekabet olduğunu söyledi: “Mensuplarımızın teşkilatımıza ve kongrelerimize sahip çıkması gerçekten çok önemli. Birden fazla adayın yarıştığı ilçelerimizde bile ortaya koyulan seviye, saygı ve duruş takdire şâyan. Adaylarımız kucaklaşarak kürsüye çıkıyor, yine kucaklaşarak sonuçları kutluyor. Bu da gücümüzün dağılmadığını, tüm mensuplarımızın meseleye sahip çıktığını gösteriyor. İşte MHP ve teşkilat budur, böyle olması gerekmektedir. İzmir’deki her ülkücü, ister kazansın ister kazanamasın, ister aday olsun ister olmasın bizim bölünme kabul etmeyen birer parçamızdır, hiçbirinden vazgeçemeyiz. Kongrelerimizde de bu ortaya çıkıyor, seviyeli bir rekabet bize çok yakışıyor.”

Bu yılki genel seçime daha güçlü bir şekilde girebilmek için kongrelerinde yüksek dava şuurunu ortaya koyduklarını belirten Karataş, “Yani ülkücüler, sorumluluklarının farkında. Bu seçimler AKP iktidarının bittiği, MHP iktidarının gerçekleşeceği seçimler olacaktır. Bölücülük, adam kayırma, rüşvet ve talan son bulsun diyen bütün kesimler partimizde buluşuyor. Bu buluşmayı, iktidar yolunda çok iyi değerlendireceğiz. İzmir’de birinci parti olmamız gerekiyor, gerektiği gibi davranacağız.” diye konuştu.

'DİĞER PARTİLER GİBİ TEK ADAYLI, DÜZMECE KONGRE YAPMIYORUZ'

AKP ilçe kongrelerini eleştiren MHP İl Başkanı Karataş, şunları söyledi: “Diğer siyasi partiler gibi tek adaylı, düzmece toplantılar yapıp bunun da adını ilçe kongresi koyamayız. Biz birbirlerinin karşısına çıkmaktan bile korkan siyasi partilerden değiliz. Yeterliliği olan, tüzüğümüze ve Siyasi Partiler Kanunu'ndaki bağlayıcı maddelere uyan herkes, 'Ben daha iyi yönetirim, iktidar yolunda bir adım fazla atabilirim' diyerek ilçe kongrelerinde aday oluyor. Bu demokratik yaklaşımdan vazgeçemeyiz, taviz veremeyiz. Siyasi partilerin bir vazifesi de demokrasi kültürüne hizmet etmek, demokrasinin yaygınlaşmasını sağlamak ve bunu gelenek haline getirmektir. İzmir gibi demokrasi kültürü gelişmiş bir şehre bu yönde de katkı sağlamak gerekir.”

MHP, İzmir’de bu hafta sonu beş adaylı Karşıyaka, üç adaylı Bayraklı ile birlikte Çiğli ve Bornova ilçe kongrelerini yapacak.