MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, geçtiğimiz yerel seçimlerde MHP’den Kiraz Belediye Başkanı seçilen Saliha Şengül’ün, geçtiğimiz gün İzmir’de yapılan AKP İl Kongresi’nde partisinden ayrılarak AK Parti’ye katılmasını sert sözlerle eleştirdi. Karataş, "Şimdi taşıdığı sıfatta da, geldiği makamda da Türk Milliyetçilerinin emeği, göz nuru ve alın teri vardır. Şimdi o şahıs bütün bunları bildiği halde, kendisine emanet edilen namusu ayaklar altına alma cüretini, emekleri ve alın terlerini görmezden gelme nankörlüğünü göstermiş bulunmaktadır. O bundan sonra ömrü boyunca bu lekeyi taşıyacak, ihanetinin bedelini vicdanında her an yaşayacaktır." dedi.

MHP İl Başkanı Necat Karataş, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül’ün MHP’den ayrılarak AKP’ye katılmasına sert tepki gösterdi. Karataş, “Türk siyaset arenasında şeref ve haysiyetiyle mücadele eden; vatanımız, milletimiz ve devletimiz uğruna her türlü asil mücadeleyi veren partimizden ayrılarak, rüşvet ve yolsuzluk, bölücülük ve talana batmış bir başka siyasi partiye geçmiştir. Başta mensuplarımızı, hemşerilerimizi ve bütün kamuoyunu şaşırtan bu durum karşısında tavrımız nettir; Şengül’ün kişisel tercih sıralamasında onur, celadet, siyasi ahlak, haysiyet ve asalet yerine, hırsızlık, rüşvet, yolsuzluk ve bölücülük öncelikli hale gelmiştir. Kendisine bunları seçtiği için söyleyecek hiçbir söz yoktur. Milliyetçi Hareket Partisi büyük bir parti, Milliyetçi Hareket Partililer de büyük bir fikrin ve imanın temsilcileridirler. Bu büyüklüğü özümseyemeyenler, bu imanın ve fikrin enginliğini kavrayamayanlar her zaman olmuş ve sonunda kendilerini Türk siyasetinin çöplüğünde bulmuşlardır. Bu şahsiyet olgunluğuna erişemeyenler de kendilerine verilen değeri ve emeği; kendilerine teslim edilen namusu ve onuru hiçe sayarak hareket ettikleri gün nihayetinde nefret merkezi olmuşlardır." diye konuştu.

MHP'li Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül, dün gerçekleştirilen ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı AKP İzmir İl Kongresi'nde AKP'ye katılmıştı.