Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç, haftasonu yapılacak olan il kongresinde aday olmayacağını açıkladı

Kongrenin şölen içerisinde geçmesi için her türlü gayret ve çalışmayı yaptıklarını belirten Kılıç, "Şuan için iki aday mevcut ama önümüzde iki gün daha var. İki gün siyasette çok uzun bir zaman dilimi yeni adaylarda çıkabilir. Benim desteklediğim bir aday yok. Bafra ilçemizde yaşanan bazı tadsız olaylar oldu. Gençler arasında bazen istenmeyen şeyler olabilir. Ben oradaydım gençlerin yaptığı şeylerin hatasının sorumlusu benim diyeyim. Onları affedelim." diye konuştu.
Samsun'da yerel seçimlerde yüzde 30 oy aldıklarını yüzde 51 oy alamadıkları için belediyeleri kaybettiklerini hatırlatan Kılıç, "Daha önceki oy oranlarına bakıldığında yerel seçimlerde alınan yüzde 30 oyla bunu üçe katladığımız bir gerçek. Yüzde 30'u alan 50'yi niye alamadık. Bunun hatası günahı, bizim günahımızdır. Biz yüzde 50'yi alamadığımız için seçimi kaybettik. Ama bu yüzde 50-60'ı Samsun'da ilerleyen dönemlerde alabiliriz. Çünkü bunu yapacak olan kadro burada var. Biz seçimlerde başkan adaylarımızı seçerken hatalarda yapmış olabiliriz ama biz adayları belirlerken en iyisini göstermek için çabaladık. Özellikle adaylar arasında hırsız, arsız, namussuz olmasın istedik. Çok şükür adaylarımız arasında da bu tipden hiç kimse yoktu. " dedi.