Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanı Ethem Sedef, 13 yıllık AK Parti iktidarına seçimlerde en fazla destek veren illerin başında Yozgat’ın geldiğini, buna rağmen beklenen yatırımları alamadığını ve başka illere göç verdiğini söyledi.

MHP İl Başkanı Ethem Sedef, yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarını ve politikalarını eleştirdi. Sedef, "AKP döneminde ülkemizde yaşanan kaos belirsizlik günden güne ülkeyi çıkmaza doğru götürmektedir. Türkiye içerde ve dışarda itibar kaybı yaşamış ve hala yaşamaya devam ediyor. 17-25 asrın yolsuzluğu olarak adlandırılan olayda, 4 eski bakanın yine AKP’liler tarafından Yüce Divan'a gönderilmemesi düştükleri durumun vehametini gözler önüne sermektedir." dedi.

"YOZGAT’TAN HER YIL 10 BİN KİŞİ GÖÇ EDİYOR"

Yozgat’ın ekonomik ve sosyal yönden istenilen yatırımları alamaması sebebiyle her yıl yaklaşık 10 bin kişinin başka şehirlere göç ettiğini vurgulayan Sedef, "İlimiz coğrafi konumu itibariyle tarım ve hayvancılığa elverişli bir şehirdir. Ama buna rağmen maalesef tarım ve hayvancılık bitme noktasına gelmiştir. Bugün köylerimize gittiğimiz zaman küçükbaş hayvancılığın tamamen bittiğini görebiliyoruz. Büyükbaş hayvancılık ise bitme noktasına gelmiş durumdadır. Hubuat ürün fiyatları 10 yıldır aynı şekilde devam ederken, gübre ve mazot almış başını gitmiş. Hal böyle olunca emeğinin karşılığını alamayan çiftçimiz göç etmek zorunda kalmıştır. Şehrimizde de durum aynıdır. İş sahası olmaması nedeniyle okulunu bitiren gençler iş bulamamaktan çareyi başka şehirlere gitmekte bulmuş. Bugün organize sanayi bölgemizde ancak bir elin parmağını geçmeyecek sayıda işletmeler ayakta durma mücadelesi veriyor. Bugün OSB'de pek çok fabrika atıl vaziyette yatırımcı beklerken AKP’li siyasetçilerin tekrar bir organize sanayi bölgesi kuralım demesi ne kadar mantıklıdır bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Sen önce kapanma noktasına gelen OSB’yi canlandır ihtiyaç hasıl olursa yeniden bir OSB kur. İnşallah ilimiz ve ülkemiz bu darboğazdan MHP iktidara geldiği zaman çıkacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.