Milliyetci Hareket Partisi Kahramanmaraş Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, son günlerde artan şehit haberlerine ve dershane baskınlarına sert tepki göstererek, "Birileri dağdaki terör yerine şehirdeki eğitim yuvaları ile ilgileniyor.” dedi.

İlçe Başkanı Ersal Koç, yaptığı basın açıklamasında terörün bitmesi için gerekirse OHAL'in ilan edilmesi gerektiğini belirtti. Son günlerde PKK'nın saldırmasının sistematik olduğunu belirten Koç, birilerinin bu kargaşalıktan yararlanmaya çalıştığını belirtti.

Askerin dağda terörle mucadele, polisin şehirde ise terör devletinin şehir yapılanması ile mücadele etmesi gerektiğini belirten Koç, polisi fuzuli işlere sürenlerin hesap vereceğini savundu. Sırf göz korkutma amacı ile Kahramanmaraş il genelinde yapılan dershane operasyonunun milleti sindirmeye amaçlı olduğunu belirten Koç, "Doğu'da günlük olaylar oluyor, kimsenin sesi çıkmaz ama dün ilimizde ve ilçemizde bazı dershane ve özel okullara güya mali denetim adı altında polis binalarda arama yaptı. Bir binada yaklaşık 8-9 saat neyin araması yapılıyor. Amaç 'sen bizden değilsin bizim için düşünmüyorsun öyle ise sen yoksun' demek." ifadelerini kullandı.

BU EĞİTİM YUVALARINDAN KAÇ TANE TERÖRİST ÇIKMIŞ

MHP Başkanı Koç, şöyle devam etti: "İlçemizde bulunan bu eğitim yuvası bu güne kadar kaç tane terörist yetiştirmiş. Eğitim yuvasında yetişenler bilakis hırsızlık yapmıyor yapan elide kesiyor. Başkaları gibi faiz parasınıda peşin alıp bavulla kızılaya teslim etmiyor. Gücün yetiyorsa gitsin yol kesen, askere kurşun sıkan teröristleri yakala. Ama yetmez çünkü emir verilmiyor."

Siyasi iktidarın parelel yapı diyerek dışladığı insanların gözünü kırpmadan şehit olacağını vurgulayan Koç, zaten şehit olan insanların canla başla helalinden rızkını kazanan insanlar olduğunu belirtti. Koç, açıklamasını şehit olanlara Allah'tan rahmet ailesine sabırlar dileyerek bitirdi.