Alan, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Kozan Şubesi'nin Belediye Sineması'nda düzenlediği ''Zulme gülen adam Engin Alan'' konulu konferansa katılmak üzere ilçeye geldi.

İlçede partililer tarafından karşılanan Alan, konferans öncesinde partisinin ilçe teşkilatını ve belediyeyi ziyaret etti.

Belediye Başkanı Musa Öztürk, Alan'ın uzun süre hapishanede kaldıktan sonra, iadeyi itibarla tekrar toplumun arasına ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) döndüğünü hatırlattı.

Öztürk,  Milletvekili Alan'a, belediyeyi ziyareti anısına bir plaket sundu ve yöreye özgü Türkmen kilimi hediye etti.

Milletvekili Alan, konferanstaki konuşmasında düzmece dava, kumpaslar ve çeşitli oyunlarla 4 yıla yakın bir süreyi hapishanede geçirdiğini, ancak, bu oyunları sanki uzaydan gelenler yapmış gibi hiç kimsenin üzerine almadığını ve almaya da niyetli gözükmediğini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı oynanan bu oyunda hiç kimsenin masum olmadığını ileri süren Alan, şunları kaydetti:

''Biz ne olursa olsun devletimize, milletimize kırgın değiliz. Biz yaşadıklarımızı devletimize, milletimize helal ediyoruz, yeter ki onlara bir zeval gelmesin. Biz haziran 2011 seçimlerinde, seçilip de cezaevinde kalan 8 milletvekiliydik. PKK terör örgütü üyeliğinden yargılananlar çıktı, kala kala bir ben kaldım, Engin Alan olarak. Ta ki Anayasa Mahkemesi karar verene kadar. Olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne oldu. Zaten bu kumpas, tezgahların amacı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni etkisiz hale getirmekti. Zira Türk Silahlı Kuvvetleri'ni etkisiz hale getirmeden, bu ülkeyi bölüp parçalamanın, rejimi ile oynamanın, yeni Türkiye gibi safsatalarla bu ülkenin bütünlüğünü, milletin birliğini yıkmak mümkün olamazdı. İstenen bu idi ve öylede oldu. Tabi, bugün geldiğimiz noktaya baktığımızda Türkiye 91 yıllık Cumhuriyet tarihin en zor ve sıkıntılı günlerini yaşıyor.''

Alan, çözüm süreci dendiğinde kulağa hoş gelen şeyler olduğunu ancak gidişin arzulanan gibi devam etmediğini belirterek, süreçle ilgili bazı eleştirilerde bulundu.

Türkiye'yi içinde bulunduğu bu zor ve belalı süreçten çıkararak selamete kavuşturacak tek çarenin MHP iktidarı olduğunu aktaran Alan, şöyle devam etti:

''MHP, Türkiye Cumhuriyeti'nin, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünün sigortasıdır ve bu sigorta hiç atmaz. Bu sigorta, ülkenin garantisidir. Yaklaşan genel seçimler öncesi MHP'deki kaset olayına benzer kumpaslar kurularak yeni oyunlar oynanabilir. Önümüzdeki genel seçimler, bana göre, Türkiye'nin gelecek 40-50 yılını etkileyecek en önemli olay olacaktır. O nedenle önümüzdeki bu 7-8 aylık süreçte, tüm dava arkadaşlarımız, tüm gönüldaşlarımız, ülküdaşlarımız, parti teşkilatlarımız, ocaklarımız belki de bundan önceki 45 yıldan daha fazla çalışmak zorunda.''

Konferans, Vakıf Başkanı Kürşat Sedefoğlu ve Belediye Başkanı Öztürk'ün Milletvekili Alan'a çiçek ve plaket sunması ile sona erdi.