MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Ege Üniversitesi öğrencisi ve Ülkü Ocakları okul sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun bıçaklanarak hayatını kaybetmesinden dolayı büyük acı yaşadıklarını söyledi. Türkiye’nin bir evladını kaybettiğini dile getiren Karataş, “Fakat bizi üzen bir başka olay da arkadaşımızın, ‘karşıt görüşlü’ olarak tarif edilmesidir. Böyle bir tanımlama, haber diline de gerçeğe de yakışmamaktadır.” dedi.

Çakıroğlu için 28 Şubat 2015 Cumartesi saat 16.00'da Bornova Meydanı’nda bir anma programı düzenleyeceklerini duyuran İl Başkanı Karataş, “Amacımız, eğitim ve öğretim için okula giden gençlerimizin hiçbirinin bir daha böyle bir olay yaşamamasını sağlamaktır. Eğitim hakkı vazgeçilmez bir hakken üniversitelerimizi terör yuvasına dönüştürmek isteyen eli kanlı bölücü örgüt yanlıları buralardan temizlenmelidir. Hepimiz anne babayız, hepimizin çocukları var. Bu çocukların hepsi Türkiye'nin ve cumhuriyetimizin kazanımlarıdır. Bu hazineyi örgüt yanlılarına, eşkiyalara ve kanunsuz birtakım kişi ve oluşumlara kurban edemeyiz. Biz, hepimizin çocukları rahat rahat okusun istiyoruz.” dedi.

'KARŞIT DİYEREK TERÖRÜ GİZLİYORLAR'

Kendilerini üzen bir başka olayın, bazı basın kuruluşlarında haber verilirken "karşıt görüş" ifadesi kullanılması olduğunu aktaran Karataş, “Neyin karşıtı olduğumuzu bilirsek ve bildirirlerse çok memnun oluruz. Biz Türk milliyetçisiyiz, Türkiye sevdalısı, cumhuriyet âşığı ve Atatürk’ün izindeyiz. Bizi tarif ederken böyle tarif etmeleri daha doğru olur. Bizi birileriyle aynı kefeye koymak, onların vahşetini ve suçunu örtmektir. Üniversitelerde çocuklarımızın karşı karşıya kaldığı tehdit, ‘karşıt’ denilerek üzeri örtülmeye çalışılıyor. Bu hata yapılmamalıdır diye düşünüyoruz.” dedi.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun kaybından sonra bütün Türkiye’nin acılarını paylaştığını ifade eden Karataş, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu, CHP milletvekilleri, Bornova Belediye Başkanımız Olgun Atila Bey ve birçok siyasetçiyle birlikte birçok sivil toplum kuruluşlarımız, iş dünyasının değerli temsilcileri, bürokratlar ve her kesimden insanımız, yanımızda yer alarak bize destek verdi. Halkımızın desteği, duaları halen bize güç veriyor. Günde yüzlerce telefon alıyoruz. Bu destek ve dua için herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz nerede durduğunu, neyi temsil ettiğini ve sorumluluklarının neler olduğunu çok iyi bilen bir siyasi partiyiz. Rahmetli Fırat kardeşimizle başlayan bu uyanışla birlikte üniversitelerimiz terör yuvası olmaktan kurtarılacaktır, kurtarılmalıdır. Siyasi ve demokratik alanda bunun mücadelesini vereceğiz. Biz Fırat’ı unutmadık, unutmayacağız.” diye konuştu.