Öztürk, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen MHP Kahramanmaraş 11. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, birlik beraberlik vurgusu yaptı.

Ülkücülüğün "ceket" olmadığını bir hayat nizamı olduğunu dile getiren Öztürk, bütün güzelliklerin ve doğrulukların bu tabir içerisinde olduğunun düşünüldüğü vakit onun gereklerinin de yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

İnsanların birbirini sevmesinin Allah'ın emri olduğunu vurgulayan Öztük, şunları kaydetti:

"MHP delegelerinin sağduyusu yüksektir. Adaylarımız yarışacak. Burada samimiyete, milletin birlik ve beraberliğini korumaya, ülkücü hareketi temsil yeteneğine sahip misiniz? Kardeşlik hukukunu koruyabilecek misiniz? Nefsinizi ayaklar altına almış mısınız? ona bakacaklar. Bunların hiçbirinin ülkücülük kitabında yeri yoktur."

Ülkücü hareketin bugünlere nasıl geldiğini anlamak için geçmişin unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Öztürk, davaya gönül verenlerin bu yöntemle çalışması gerektiğini kaydetti.

Ülkücülük tarihinden örnekler veren Öztürk, "Bir gün komünizm diye bir bela başımıza tebelleş olmuştu. Siz ve sizin büyükleriniz el ele verdiler, gönül gönüle oldular. Hiçbir şahsi ve iktidar peşinde koşmadan, bu grubun karşına dikildiler. O ismi bir daha çıkmamak üzere Asya bozkırına yolladılar" ifadelerini kullandı.

Öztürk, ülkücülerin şehit vermiş bir geçmişin temsilcileri olduğunu belirterek, "Siz isterseniz Allah'ın izniyle herşeye muktedirsiniz, yeter ki nefsinize esir olmayın. Yeter ki büyüklüğü kendinize yakıştırın. Bu kongreler kaybedeni olmayan kongreler olsun. Bu kongreler kapışmaya sahne olmasın, yarışmaya sahne olsun. Bir bayram havasıyla, edasıyla bu kongre salonlarından çıkalım" diye konuştu.

5 adayın yarıştığı kongrede, 630 delege oy kullanacak.