Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci, "İnşallah kentimize yeni ufuklar kazandırmak için yola çıktık" dedi.

Akgemci, partisinin İl Başkanı Mustafa Bastırmacı ile MADO Evi'nde düzenlediği basın toplantısında, yerel seçimleri öncesinde hazırladığı projelerini gazetecilere anlattı.

İnsan odaklı bir yönetim anlayışı belirlediklerini dile getiren Akgemci, şunları söyledi: "Şehirlerde insanlar gibi sevgiyle büyür. Biz çocuklarımızı nasıl şefkatle, ilgiyle, özenle büyütüyorsak, kentimizi de öyle büyütmeyiz. Çünkü biz büyümeyi kontrol edemezsek şehirler bizi kontrol eder. Böyle olunca da gelecekte onulmaz sorunlarla karşı karşıya kalırız. Belediye Başkanı olacak kişi de kentin demografik yapısını bilecek, küreselleşme kavramını algılayabilecek, çevre sorunlarına duyarlı olacak, sosyal ilişkiler kuracak, sosyal dengeye önem verecek ve teknolojiyi de iyi kullanacak. Bu noktada ben dersime iyi çalıştım. Buraya gelirken de arkama bakmadım. Biz ayrıştırmaya değil, birleştirmeye, insanlar arasında köprü olmaya geldim."

Belediye idaresini ise uçak kokpitiyle örneklendiren Akgemci, şehirleri yönetmenin de buna benzeyeceğini dile getirdi.

Yerel yönetimlerde ne zaman ne yapılacağını çok iyi bildiklerini kaydeden Akgemci, "İnşallah kentimize yeni ufuklar kazandırmak için yola çıktık. Hakkımızda hayırlı olanın gerçekleşmesini niyet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı ise Kahramanmaraş'ı daha yaşanılabilir yer yapmak için gayret edeceklerini sözlerine ifade etti.

Akgemci ve Bastırmacı daha sonra gazetecilerin seçim çalışmalarına ilişkin sorularına cevap verdi.