Kahramanmaraş MHP İl Teşkilatı Genel Kurul için gün sayarken sahte delege yazıldığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Dulkadiroğlu İlçe Seçim Kurulu çeşitli nedenlerle 19 MHP delegesinin iptaline karar verdi.

MHP Kahramanmaraş İl Teşkilatı 21 Mayıs Pazar günü İl Başkanlığı için kongreye gidecek. MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı için mevcut başkan Süleyman Öner'in yanısıra Ömer Özkan ve Mustafa Akpınar'da aday olduğunu açıkladı. 

Bu arada seçime 2 gün kala MHP'de delege depremi yaşandı. MHP'de delege olarak yazılanların bir kısmının Ak Parti ya da başka parti üyesi olduğu için bir kısmının da MHP üyesi olmadığı için delegeliklerinin iptali istendi. MHP İl Delegesi Ömer Yılmaz tarafından yapılan müracaatı değerlendiren Dulkadiroğlu İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı 13 Kişinin Ak Parti, 1'er kişinin ise Demokrat Parti, Saadet Partisi ve Hak ve Adalet Partisi üyesi oldukları gerekçesiyle MHP üyeliklerini iptal etti ve seçmen listelerinden çıkarılmasını istedi.

Seçim Kurulu aynı kararda 3 kişinin ise MHP'de üye kaydının olmadığı gerekçesiyle üyeliklerini iptali ve sandık seçmen listesinden çıkarılması kararını verdi.

Kararın ortaya çıkmasının ardından sosyal medyada pek çok ülkücü olaya tepki gösterdi.