MHP Kars İl Başkanı Özcan, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine 17 ve 25 Aralık'ın yıl dönümünü değerlendirdi. Özcan, "Türkiye iyiye gitmiyor ve içinde bulunduğumuz durum vahim. Milyon dolarlar, ayakkabı kutuları, Rızalar, altınlar, 700 bin TL'lik saatler ne oldu? Bunlara cevap verebilmenin en makul yolu sandık. Umuyorum ki Türk milleti önümüzdeki seçimde gerekeni yapacaktır. Basın sindirilmek isteniyor. Ama diğer taraftan AKP'li olacaksın iş bulacaksın, aş bulacaksın, devletin yardımlarından faydalanacaksın, ihalelerini alacaksın ya da bir duruş sergileyeceksin bunların hepsinden mahrum olacaksın. Seni düşman gibi gören bir zihniyet var. Bu iyi değil." dedi.

Türkiye'yi bölmek isteyen yapıların varlığından söz eden Yaver Özcan, "Diğer taraftan ülkenin ekonomik durumu kötüye gidiyor. Esnaf, memur ve işçi perişan ve karşı taraf ise kendine rant sağlıyor. Yani devletin ihalelerini alan, imkânlarından faydalanan ve vatandaşlarımızın vergileriyle yiyip sonra da bu millete hakaret eden bir grup var. Bu süreçleri vatandaşlarımız iyi değerlendirmelidir. Gelişmeleri iyi algılaması lazım. Bir tarafta ezilen, hakkı yenilen, aş iş bekleyenler var." şeklinde konuştu. 

Son günlerde ortaya çıkan KPSS mağdurlarının haklarını savunmasını isteyen Özcan, bu süreçte yolsuzluk ve hırsızlığın belgelendiğini kaydetti. KPSS'yi baypas ederek sadece 3 yılda 300 bin kişiyi kul hakkı bilmeyerek işe alan iktidarın belki 3 milyon kişiyi işe almış olabileceğini, her geçen gün yeni mağdurların, yeni torpillilerin belirlendiğini söyledi. Özcan, "Yani çeşitli özel şirketleri de işin içine katarsak bu rakam daha yüksek çıkacaktır. Ama karşımızdaki hükümet, devleti diktatör zihniyeti ile yönettiği için hiç kimseyi ve hiçbir vatandaşı çok da umursamıyor. Hakkı gasp edilen vatandaşlarımızın artık bir ses çıkarması lazım, bunlara bir tavır koyması lazım, yaklaşmakta olan seçimde onları sandığa gömmesi lazım." şeklinde konuştu.