MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar'ın Ak Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal'ı hedef alan açıklamaları ve bu açıklamalara Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Bilal Oruç Debgici'nin cevap vermesinin ardından başlayan gergiblik devam ediyor. Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Bilal Oruç Debgici'nin MHP'li Başkana verdiği çok sert cevaba bu gün karşılık geldi. MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar bu gün düzenlediği basın toplantısında gerginliği tırmandıracak açıklamalarda bulundu.

MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar'ın açıklamalarını aynen yayınlıyoruz:

Basına ve Kamuoyuna; 

MHP 46 Yıllık siyasi geçmişinde Türk İslam vizyonu ve misyonunu ile ilk günden bu yana söylediklerinin arkasında duran, rüzgarın yönüne göre istikamet değiştirmeyen, Kutsal değerlerimiz; Vatan millet bayrak ve ezan uğrunda bedel ödeyen ve bedel ödemekten çekinmeyen bir siyasi harekettir.

Kurulduğu günden bu güne kadar savunduğumuz ve ne pahasına olursa olsun savunmaya devam edeceğimiz Mikro milliyetçilik değil, Vatan millet bayrak ve ezan Milliyetçiliğidir. Görüşlerimizin ve fikirlerimizin iktidarda olduğunu, özellikle bu günlerde ‘’USTA’’ siyaset adamlarının KIZIL ELMA ÜLKÜSÜ bağlamında dile getirmeleri  bunun en net göstergesidir.  Debgici’ ye hatırlatırım. 

MHP Türk Örf ve Töresinden aldığı terbiye ile yalan ve inkar politikasına karşıdır. Dün olduğu gibi bugünde; şeref yoksunu olanların, yalan ve inkar politikasına devam edenlerin, demegoji yapmakta ‘’MAHİR’’ olanların, yağmurun yağmasına göre tarla, yön ve istikamet değiştirenlerin, yüzlerine gerçekleri vurmaya devam edeceğiz. Sayın K.Maraş’lı hemşerilerimizin son yıllarda cereyan eden olayları yakından takip ettiklerini biliyoruz. Bunun cevabını 7 Haziran seçimlerinde vereceklerinden eminiz. Biz gerçekleri açıklamaya devam edeceğiz.





1-‘’Sayın’’ Debgici 2002 Türkiyesi ile size göre yeni bize göre siyaseten kokuşmuş Türkiye yi karşılaştırırken aynaya baktığınızda yüzlerinizin kızardığını göreceksiniz. 2002-2015 yıllarına baktığınızda, kimlerin Devleti nasıl soyduğunu sayın Bülent ARINÇ’ın ağzından sanırım duymadınız? O zaman ‘’Ankara’yı parsel parsel sattılar’’  hatırlatmasını yapalım. Konusunda ‘’MAHİR’’ olanların yanında K.Maraş’ ın parsel uygulamasında acaba neler yapıldı neler yapılmaya devam ediyor? 

2002 yılı ekonomik verilerine baktığımızda;

Memur maaşları-Mazot fiyatı-Şekerin kilosu-Mutfak Tüpünün fiyatı-Asgari ücretin artışlarına bakmasını, eğer bilmiyorsa ‘’USTALARDAN’’ 2002 yılında yaptıkları konuşmalarda 4 kişilik bir ailenin Çay simit hesabı ile geçimindeki değişikliğin ne durumda olduğunu hesaplamasını öneriyorum. Sanırım hesaplama hatası olarak yada ‘’Paralel devlet yapılanması’’ olarak açıklayacaklardır.

MHP olarak Yaptığımız bütün uyarı ve ikazlara rağmen ‘’kargalar Güler’’ diyerek ciddiyetten uzak inkar siyasetiniz çökmüştür. Devlet işi ciddiyet ister inkarla iftirayla yalanla yönetilmez, KANDIRILDIK, ALDATILDIK söylemleri inandırıcılığını yitirmiştir. Kandırılan aldatılan insanlardan Devlet adamı olmaz, yarında Abdullah ÖCALAN bizi kandırdı dersiniz. Kafanı kaldır ve etrafına iyi bak Sayın Debgici; her ne kadar kargaya benzemese de deve kuşunun kum ile ilişkisini hatırlatırım. 

Bu gün itibari ile Ülke ekonomisinin durumun sadece K.Maraş özelinde bakarsak; Çok uzak değil Adliye Sarayına gitmenizi ve ilgili kata çıktığınızda 2002 yılında 3 adet olan İcra Dairesinin 6 adet olduğunu göreceksiniz. İcra davaları-İflas davaları-Çek ve Senet davaları ile ilgili sayıları aldığınızda ve sebeplerine baktığınızda tamamının ekonomik olduğunu görürsünüz. ‘’sayın’’ Debgici Diş hastanesi karşısında SOSYAL YARDIMLAŞMA FONU diye bir yer var biliyor musun? Sabahtan akşama kadar dolar taşar. Evet işte yeni Türkiye dediğiniz ekonominin durumu, vatandaş aç yoksul ekmeğe muhtaç. Uygulanan yanlış ekonomik politikalar sebebi ile insanlar kazanımlarını sizin döneminizde kaybettiler açlığa ve ekmeğe muhtaç hale geldiler. MHP Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı olarak Şehrimizin her noktasındaki yaşananlardan haberdarız. Biz birtakım çıkar ilişkileri peşinde koşan siyasi anlayış ve teşkilat yapısından gelmiyoruz. Menfaat noktasında saf değiştiren onur ve haysiyete de sahip değiliz. 

K.Maraş Göksun-Kayseri yolunun neden 13 yıldır bitirilmediğini, Üniversite kavşağının 2 yıldır neden bitirilmediğini, esnaf, işçi, köylü ve memurumuzun durumunu, işsizliğin neden tavan yaptığının sebep ve sonuçlarını sormak, Ankara’da olduğu gibi K.Maraş tada imar ile ilgili parsel parsel çalışmaların olup olmadığını sorgulamak en tabi hakkımızdır. ‘’Onur, haysiyet ve şeref’’ sahibi olarak sizlerde buna cevap vermek durumundasınız. İmar ile ilgili açıklama yapma hakkımızı da saklı tutmaktayız.

2-MHP geçmişte olduğu gibi bu günde Kürt sorunu yoktur Terör sorunu vardır. ‘’İnsanı yaşat ki Devlet Yaşasın’’ bilinci ile bütün vatandaşlarımız eşittir, ancak silahlı unsurlar kabul edilemez, kesinlikle mücadele edilmelidir. Ülke sınırları içerisinde bütünlüğümüze yönelik her türlü şiddete asla taviz verilemez tezini savunur ve bunun için mücadele eder. Bebek katili Terörist başı Abdullah Öcalan ile görüşmek ihanettir ve bu görüşmelerin sonu Ülkeyi felakete sürükler bu nedenle kesinlikle görüşülmemesi gerektiğini ısrarla dile getirdik. Siyasi iktidar ısrarla görüşülmediğini, hatta daha ileri giderek görüşenin ‘’şerefsiz’’ olduğunu beyan etmiştir.

Debgici’ye buradan soruyorum? 

-Bu gün gelinen noktada; Oslo görüşmelerinden 28 Şubat 2015 Dolmabahçe İhanet belgesinin okunması sürecine kadar geçen zaman içerisindeki bütün gelişmeler ile ilgili; dönemin Başbakanı şimdiki Sayın Cumhurbaşkanı R.Tayyip ERDOĞAN’ nın bizzat ağzından defeatle deklare edilen, Çözüm (İhanet) sürecine siyasi iradesini koyduğunu ifade etmiştir. PKK Terörist başı ÖCALAN İle yürütülen müzakere ve görüşmeleri nasıl izah edeceksiniz? 

-AKP Hükümeti sözcülerinin özellikle 2013 yılından bu yana zaman zaman basına ve kamuoyuna; Terörist Başı Abdullah ÖCALAN ve KCK nın Kandilden yaptığı açıklamaları ve yapılan görüşmeler ile gelinen son durumları açık açık beyan etmişlerdir. 21 Mart 2013 tarihinde Diyarbakır’da en üst noktada AKP temsilcileri, Bebek katili Terörist Başı ve aveneleri ile Megri Megri diyerek poz vermişlerdir.

-K.Maraş Dünyada kendi kendini kurtaran, Vatanı Bayrağı ve Ezanı uğruna binlerce şehit veren manevi duyguları en yüksek noktada hep birlikte yaşadığımız bir yerdir. Şehrimizin adına ve Kahramanlığına gölge düşüren, bu topraklardan çıkmış sözde K.Maraş ‘’sevdalısı’’ işinde ‘’MAHİR’’ şahsiyetçilerin binlerce Vatan evladını şehit etmiş topraklarımıza göz dikmiş bölücü teröristler ile bir araya gelmesini kabul etmiyoruz. 

En son Dolmabahçe Sarayında sözde 10 maddelik mutabakat metni olarak sunulan İHANET BELGESİ kabul edilirken, bunu da başarı imiş gibi sunarken memleket ve K.Maraş sevdalısı Mahir ÜNAL hangi sıfat ve görevle orada olduğunu, İHANET BELGESİNE hangi sıfat ile imza attığını el sıkıştığının cevabının verilmesini istiyoruz. İmralı adasında bebek Katili ÖCALAN ile Hükümet adına görüşen şahsiyetin Mahir ÜNAL olduğu dönemin AKP li İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN tarafından açıklanmıştır.  

Kamuoyu önünde cereyan eden bütün bu gelişmeler ortadayken, AKP tarafından en üst noktada PKK ile görüşmeler kabul edilmişken ‘’sayın’’ Debgici hala neyin peşindesin şeref haysiyet ve onur anlayışını kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

3-Koalisyon hükümeti olduğumuz dönemde İdam cezasının kaldırılmasını dolayısı ile Terörist başının idamını kaldıran kanunu yasalaştıran kanun teklifinin
TBMM ne nasıl geldiğini kamuoyunun bilgisine  sunuyorum.

TBMM  Tutanaklarından….

-Mesut YILMAZ’ın ağzından……..MHP Lideri Sayın Devlet BAHÇELİ’nin terörist başı Abdullah ÖCALAN’nın asılmaması durumunda hükümeti bozacağı, ancak asılma kararının mecliste verilmesi yönünde ikna edildiğini söylemiştir.

 Alınan karar aynen şöyledir; ‘’Bilindiği gibi Türkiye nin yargı yetkisini kabul etmiş olduğu AİHM nin Türk yargısınca verilmiş kararları değiştirmesi hiçbir şekilde söz konusu değildir. Anayasamızdan ve Uluslar arası taahhütlerimizden kaynaklanan süreç tamamlandığında, dosya gereği için ivedilikle TBMM gönderilecektir.’’

MHP Lideri sayın Devlet BAHÇELİ  parti üst kuruluna şu ifadeleri kullanmıştır; Mesele MHP nin kaybı ve kazancı meselesi değildir. Mesele Devletin menfaatleri meselesidir. İnfaz konusunda güvence alınmıştır, buda metinde vurgulanmıştır. MHP ‘’ÖNCE ÜLKEM ve MİLLETİM sonra PARTİM ve BEN’’ anlayışı ile hareket etmiştir bundan sonrada böyle olacaktır.

İdam cezasının kaldırılması ile ilgili Anayasa değişikliği 1 Ağustos 2002 tarihinde TBMM ne geldiğinde Mecliste bulunan partiler DSP-ANAP-DYP-SP-AKP ve YTP li vekillerdir. Mecliste oy çokluğu ile İdam cezasını kaldırarak Terörist başının idamını engellemişlerdir. 

Terörist başını İdamdan kurtaran yasa tasarısının oylanması sırasında  Meclis tutanaklarında AKP sözcülerinin İDAM cezasının kaldırılması ile ilgili sözleri aynen şöyledir:

AKP grubu adına Bülent ARINÇ;
Ölüm cezasının kaldırılması konusu geldiğimiz noktada, bir zaruret ifade etmektedir.

AKP grubu adına Mehmet Ali ŞAHİN;
Ölüm cezasının kaldırılmasını parti olarak. Gurup olarak bizde istiyoruz.

AKP grubu adına Dengir Mir Mehmet FIRAT;
Asamadınız. Bundan sonrada asamayacaksınız.

AKP Genel Başkanı Tayyip ERDOĞAN
Bu, çok büyük bir başarıdır. Özellikle TBMM ni takdir ediyorum, alkışlıyorum. Bu kadar kısa sürede olmaz, bu araya sıkıştırılmaz diyenler cevabı aldılar. Top artık AB de Atacakları adımlarla ne derece samimi olduklarını göreceğiz.

 Mecliste bulunan diğer Parti temsilcileri de aynı görüşte beyanlarda bulunmuşlardır. (Bunlarında kayıtları elimizdedir)

TBMM tutanaklarında ÖCALAN asılmasın diyerek oy veren parti ve sayıları şöyledir;
MHP 116 HAYIR
ANAP 76 EVET  
AKP 53 EVET
DYP 65 EVET
DSP 55 EVET
YTP 50 EVET
SP 22 EVET
BAĞIMSIZLAR 11 EVET  
Oyu verilerek İDAM cezası yasalarımızdan çıkarılmıştır. Görüldüğü gibi sadece MHP 116 milletvekili ile HAYIR diyen tek partidir. Tam listesi elimizde olan İDAM cezasının kaldırılması yönünde EVET oyu vererek ÖCALAN ın asılmasını engelleyen bazı AKP Lİ ‘’sayın’’ vekillerimizden bazıları;

Avni DOĞAN ve Ali SEZAL  AKP K.Maraş Milletvekilidir, kamuoyunun yakından tanıdığı; Faruk ÇELİK-Abdul kadir AKSU-Ali COŞKUN-Mehmet Ali ŞAHİN-Mehmet Vecdi GÖNÜL-Abdullah GÜL-Dengir Mir Mehmet FIRAT-Hüseyin ÇELİK  53 AKP li vekilden sadece bir kaçıdır. (Tam liste elimizde mevcuttur)
Biz her zaman olduğu gibi gerçekleri dile getirmeye devam edeceğiz. Şimdi buradan sizlerin huzurunda sayın Debgici’ye soruyorum?

-Abdullah ÖCALAN terörist başıdır.
-Abdullah ÖCALAN bebek katili ve 30 bin kişinin katilidir
-Eli silahlı son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadele edilmelidir.
-Terör örgütü ile pazarlık yapılmaz  
-Terör örgütü ve uzantıları ile görüşen, anlaşan, kirli ittifaklar kuran haindir diyebilecek midir?

Sayın K.Maraş’lı hemşerilerimize sözümüzdür; MHP Dulkadiroğlu Teşkilatı, aç kalarak ama çalmadan, şehit olarak ama Vatanı satmadan, dün olduğu gibi bugünde duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Ülkemizin Milli ve Manevi menfaatleri temelinde ONUR ve ŞEREFİMİZLE şehrimize sahip çıkacağımızdan kimsenin endişesi olmasın. 

BİZİMLE YÜRÜ K.MARAŞ  !!
BİZİMLE YÜRÜ TÜRKİYE  !!

MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa AKPINAR