MHP Kahramanmaraş Milletvekili TBMM'de yaptığı basın açıklamasında gençlerin umutsuz ve kırgın olduğunu, gençlerin geleceği için bir an önce önlem alınması gerektiğini söyledi.

İŞTE SEFER AYCAN'IN AÇIKLAMASI:

''Gençlerin öncelikle ihtiyacı iş. Bu insanlar yatırım yaptı, gençliklerini bıraktı. Zaman gitti, ömür gitti, para gitti insanlar bunların karşılığını almak istiyorlar en önemli ihtiyaç iş. Yüksek Öğrenim gençliğinin yüzde 27'si işsiz bu da plansızlığı gösteriyor. Plansız şekilde açılan okullar ve bu okullardan mezun olanlar ciddi şekilde iş hayatına atılamadılar. Bu durum umutsuzluğa sebep oluyor ve gençlerle aileleri arasında çatışmaya yer veriyor.

Gençlerin umutsuzluğu veya çaresizliği çok üzücü ve kaygı verici durum. Bende eski üniversite hocası olarak bu durumu tüm üniversite gençliğinde yaşıyorum ve endişe duyuyorum. Gençlerin bu duruma düşürülmemesi ve müsaade edilmemesi lazım.

Her biri çok ciddi okullardan mezun oluyorlar fakat hepsinin gözünde o gelecek kaygısı ve telaşını içten görüyorum. Çok rahatsız edici bir durum. O kadar büyük Okulları bitiyorlar ama okul bitirenler gelecek endişesi içerisinde oldukları için kaygı dolu bakışlarını görüyorum ve hiç hoş değil.''