TBMM Genel Kurulunda, OHAL kapsamında çıkarılan 695 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kabul edilerek kanunlaştı.

Kararnamenin görüşmelerinde söz alan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Türkiye'nin birliği ve bölünmez bütünlüğü ile Suriye'de terör örgütü PYD/PKK'nın zulmü altındaki halkın huzur ve güveni için yürütülen Afrin harekatının hayırlarla neticelenmesini dilediğini belirtti.

Yöre halkının Türk askerlerine sıcak ilgisinin huzura ve güvene ne kadar susadıklarının göstergesi olduğunu ifade eden Tor, "Dara düştüğünde kapılarını açan Türk milletiyle yöre halkının gelecekte çok daha güzel günlere kavuşması en büyük dileğimizdir. Emperyalist devletler, teröristlere tırlar dolusu silahlar verseler de Suriye halkı bunların emellerini anlayacak ve fırsat vermeyecektir." dedi.

Tor, TSK'nin bölgenin ve NATO'nun en büyük ve güçlü ordularından birisi olduğunu dile getirerek bu zamana kadar da uluslararası camiada her zaman üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdiğini vurguladı.

Türkiye'nin, yıllarca sınırlarının ihlal edildiğine, terörist unsurların saldırılarına maruz kaldığına dikkati çeken Tor, "Terör bir insanlık suçudur ve PKK, PYD, YPG ve DEAŞ da terör örgütleridir. NATO, ABD, Almanya, Hollanda veya diğer ülkelerin yetkililerine söylemek isteriz ki 'men dakka dukka'. Bunu da hep birlikte göreceğiz." diye konuştu.