MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'ndeki kongrede yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ın sahipsiz olduğunu ileri sürdü.

Kahramanmaraş'ın bütün problemlerini vatandaşların temsilcisi olarak parlamentoda gündeme getirdiğini belirten Dedeoğlu, şunları kaydetti:

"Ankara'dan bakıldığında Kahramanmaraş'ın sahibi yok. Her hafta iki defa Kahramanmaraş'ın problemlerini gündeme getiriyorum. Ama anlayan, dinleyen maalesef yok. Kahramanmaraşlılar bizlere muhalefet görevi vermiş. Muhalefetin görevi eksiği, yanlışı söyler. Doğrunun da  yolu gösterir. 3,5 yıldır Ankara'da sizleri temsil ediyorum. Adana, Antep ve Kayseri yolu çalışmaları karınca kararıyla gidiyor. Onlarca vatandaşımız hayatını kaybetti."

MHP İl Başkanı Ali Uyan ise Onikişubat ilçesinin Kahramanmaraş'ın en gözde ilçesi olduğunu belirtti.

Parti olarak bu ilçeye önem verdiklerini dile getiren Uyan, "Bu açıdan göreve gelecek arkadaşlarımızın görevi çok zor ve engebelidir. Tabi bu zorluklara ve engebeleri hep birlikte tek yürek olup aşacağız. Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin tek umudu Türk milliyetçileridir" dedi.

Daha sonra aday olan Mehmet Dizibüyük, Mehmet Şekir ve Oktay Azkara birer konuşma yaptı. 

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi.