Kahramanmaraş, Adana ve Gaziantep'te yaşanan olaylar Suriye'den gelen mültecilerin Türkiye'de yaratacağı tehlikeyi gözler önüne serdi. MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Türkiye'deki Suriyeli sayısının artmasıyla birlikte olayların yayılabileceğini söyledi. Çirkin, “Hem Suriye'den gelenler hem de Suriyelilerin bulunduğu kentlerde yaşayan vatandaşlarımız zor durumda. Bir sosyal patlamanın ayak sesleri geliyor. Kimse 'provokatörler yapıyor'demesin. Provokatörler zaten böyle kaosa açık ortamları sever” dedi. 

Kahramanmaraş'ta vatandaşların sokaklara dökülmesine neden olan sorunların uzun zamandır “geliyorum” dediğini belirten Çirkin, şöyle konuştu: “Durun bakalım olaylar daha yeni başlıyor. Bu ülkede Suriye'den gelenler nedeniyle daha çok olay çıkar. Türkiye'nin her yeri bu olaylara gebe. Suriyeliler her yere gitti. 1 milyon insandan bahsediyoruz. Bu insanlar ne yiyecek, ne içecek? Bu insanları Türkiye'ye kabul ederken düşündünüz mü? Demek ki düşünülmemiş. Gelenler aç. Yapacakları belli. Bu insanlar ya çalacak, çırpacak, ya fuhuşa teşvik edilecek. Sosyal patlama Kahramanmaraş'ta başladı. Türkiye'nin her tarafına yayılabilir. Dikkatli olunması gerekir.”  

Provokatör söylemlerinin olayların nedeni olarak kabul edilemeyeceğini ifade eden Çirkin, “Provokatör dediğiniz düzenli ortamlara gelmez. Bu insanlar belli ortamlarda yaşamıyor, tam tersine kentlerde ne yaptıkları, kim oldukları belli değil. Vatandaş rahatsız oluyor. Bir yere kadar bekliyor sonra patlıyor” diye konuştu.