MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki MHP  Yozgat Merkez İlçe Teşkilatı Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "15 Temmuz  darbe girişimi gecesinde bırakın sokağa çıkmayı, evlerinin balkonuna çıkamayandan  ülkücü harekete ne lider olur ne de genel başkan olur. Herkes haddini bilecek."  diye konuştu.
 
Türkiye'nin, cumhuriyet tarihinin en zor, en sıkıntılı süreçlerinden  birini yaşadığını dile getiren Durmaz, bu koşullar altında Türkiye’nin  geleceğini, kaderini hiç kimsenin siyasi çekişmelere feda etme lüksüne sahip  olmadığını vurguladı.
 
Durmaz, herkesin içinde bulunulan durumun, şartların ağırlığını  dikkate alarak bir pozisyon almak zorunda olduğunu vurgulayarak, "İşte tam da bu  noktada, yani bir taraftan FETÖ, bir taraftan PKK, bir taraftan IŞİD, bir  taraftan ağırlaşan başkaca sorunlarımız içerideki aşırı sol unsurların Gezi  benzeri birtakım eylem planlarını, öbür taraftan kiralık kanlı katiller sürüsü  PKK’nın varlığını ve onlarla birlikte mücadeleyi, Suriye'de bir fiil yaşanan  savaşı hiç kimse gözardı edemez." ifadelerini kullandı.
 
Seyirci kalmak yerine inisiyatif almak durumunda kaldıklarını belirten  Durmaz, "2007 yılında cumhurbaşkanının seçimine engel olanlar kimlerdi? Milletin  iradesinin önüne Sabih Kanadoğlu’nun iradesini koyanlar, '367 olmazsa  cumhurbaşkanını seçemezsiniz.' diyenler kimlerdi? O gün de aynı kafaydı, CHP idi.  CHP, agresif bir tutum sergileyerek o gün Meclisin cumhurbaşkanı seçmesine engel  oldu, Meclisin elindeki önemli bir yetkinin Meclisin elinden çıkmasına vesile  oldu, bugün de aleyhte kampanya yürüten CHP." dedi.
 
Durmaz, bir şahsa ya da partiye destek verilmediğinin altını çizerek,  şöyle devam etti:
 
"Bu kadar ağırlaşan sorunlar karşısında bu ülkenin başbakanının  ifadesiyle söylüyorum, çatal kazık yere batmıyor. Yani bu kadar ağır sorunlarımız  var ama aynı zamanda yönetemeyen bir ülke durumundayız. Ne yapmamız lazım? Hızlı  karar alabilen ve o kararlarını süratle hayata geçirebilen ve uygulamaya  koyabilen bir yapıya kavuşturmamız lazım. Bunu yaparken de çok açık bir ifadeyle  söylüyorum, Milliyetçi Hareket Partisi dün nerede duruyorsa dün hangi hassasiyete  sahipse bugün de aynı yerde duruyor, aynı hassasiyetlere sahiptir. Hiç kimseye  verilmiş bir tavizimiz yoktur. Bir şahsa ya da bir partiye verilen destek yoktur.  Verdiğimiz destek büyük Türk milletinedir. Bu milletin birliğine, dirliğine, bin  yıllık kardeşlik hukukuna, bekasına verilen bir destektir. Bu koşullarda seyirci  kalamazdık, inisiyatif aldık."
 
Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Seçime tek aday olarak giren  MHP Merkez İlçe Başkanı Tekin Irgatoğlu, güven tazeledi.