Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana’da seçim çalışmalarına Sayhan’dan başladı. Bir düğün salonunda gerçekleştirilen seçime hazırlık toplantısına MHP İl Başkanı Yusuf Baş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP Seyhan İlçe Başkanı Bünyamin Kaya’nın yanı sıra il ve ilçe yöneticileri, ilçe kadın kolları yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve bazı aday adayları katıldı.

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş burada yaptığı konuşmada Türkiye’nin büyük bir çıkmaza sürüklendiğini belirterek şunları kaydetti: “Türkiye büyük sıkıntılarla karşı karşıyadır. Ekonomiden, iç ve dış güvenliğe, sosyal sıkıntılardan siyasete kadar her alanda ülkemizin ciddi sorunları bulunmaktadır. Bütün bu olumsuzluklara karşı, ülkücü milliyetçi hareket dimdik ayaktadır.”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de şunları söyledi: “Adana’da partimizin bir büyükşehir belediye başkanı, 8 de ilçe belediye başkanı var. Cumhuriyetimizin, milletimizin başındaki büyük tehlikeyi def edene kadar ülkücü hareketin, milliyetçi hareketin mensuplarına, bu meseleyi idrak eden milletimizin evlatlarına uyku haramdır. Bana da, nerede istiyorsanız görev verin uyuyana yazıklar olsun. İl başkanımızın, ilçe başkanlarımızın emrindeyiz. 7 Haziran’a kadar uyku bize haramdır."

MHP Seyhan İlçe Başkanı Bünyamin Kaya ise geçen yerel seçimde Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na kullanılan oyların yüzde 25’nin Seyhan’dan alındığını hatırlattı. Bu bakımdan genel seçimler için de aynı önemin devam ettiğini belirten Kaya şunları kaydetti: “96 mahallede 400’ün üzerinde temsilcimizle, kadın kollarımızla, gönüldaşlarımızla, bütün yöneticilerimizle gayret veriyoruz. Mahalle toplantıları, ev toplantıları yapıyoruz. Her kapıyı çalacağız. İşimiz zor ama kararlıyız ve başaracağız.”