MHP Bursa Yenişehir teşkilatı 30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimlerin üzerinden geçen 500 günü basın toplantısıyla değerlendirdi.

MHP Yenişehir İlçe Başkanı Nihat Doğan, seçim öncesi verilen sözlere rağmen ilçenin sürekli gerilediğini ve bir köyü andırmaya başladığını ifade etti. Hayvancılık ve tarımda ciddi gerilemeler yaşandığını ifade eden Doğan, “7 bin TL'ye teşvikle aldırılan hayvan fiyatları 2 bin TL'ye kadar düşmüştür. Tarım Kredi borçlarından dolayı pek çok köylü zor durumdadır. İktidar Partisinin ileri demokrasi ve özgürlük gibi söylemlerinden normal yaşamını sürdüren hiçbir ferdin yaşamında on yıldan bu yana bir iyileşme yaşamsal anlamda bir gelişme değişiklik olmazken özgürleşenler; PKK'nın talep ve isteklerini dile getirenler olmuştur.” diye konuştu.

MHP Yenişehir Meclisi Grup sözcüsü Ercan Özel ise geride kalan 500 günün ilçe halkı için tarifi imkansız yaralar bıraktığını ifade etti.
İlçedeki altyapı sorunlarının bir türlü çözülmediğini dile getiren Özel, seçimler öncesinde altyapı sorunun 60 yıllığına çözüldüğüne yönelik açıklamalar yapılmasına karşılık bu alanla ilgili çalışmalar yapılıyor olmasının birilerine para kazandırma amacı güttüğüne işaret etti.
İlçenin yazın tozdan kışın ise çamurdan geçilmediğine vurgu yapan Ercan Özel, “Alt yapı çalışmaları başlarken Meclis’te yaptığımız görüşmelerde ilçemizin 5-6 parçaya bölünmesini ve yüklenici firmanın tespit edilen o bölgelere tek tek girmesi gerektiğini o bölgeyi bitirince diğerlerine geçmesinin daha sağlıklı ve hızlı olacağını defalarca iletmemize rağmen AKP’li yönetim bildiğini yapmış şehir yaşanmaz hale gelmiş ve kanalizasyon altyapısı aradan gecen 500 günde hala bitirilememiştir.” diye konuştu.

Ercan Özel ilçedeki bozuk yollar sebebiyle ikinci el araç almak isteyenlerin Yenişehir’den uzak durduğuna aktardı. Özel şöyle devam etti: “2015 yılına ilçemiz oldukça sıkıntılı girdi. Hastanelere ateş, kusma ve karın ağrısı ile akın eden yüzlerce insan bir anda ne olduğunu şaşırdı. Doktorlar hastalara yapmış olduğu tahliller ve belirtiler sonrasında şebeke suyundan kaynaklandığını ve dikkat etmeleri gerektiği uyarısında bulundular. Bu salgın devam ederken belediye yöneticilerinden “Yenişehir içme suyu sağlığa zararlı değil rahatlıkla içilebilir” diye açıklamalar geldi. Milliyetçi hareket Partisi olarak araştırmamızı derinleştirdik. Sonucunda ise Yenişehir içme suyunun sağlığa zararlı ve mikroplu olduğunu resmi belge ve raporla tescil ettik.”

Büyükşehir Belediyesinin Sinanpaşa Külliyesinde ki restorasyon çalışmaları kapsamında sağlam olan 5 asırlık tarihi duvarın kamyon giriş çıkışı için yıkıldığını hatırlatan Özel, girişmeleri sonucu yıkımın durdurulduğunu, olayla ilgili soruştarma başlatıldığını anlattı.

Ercan Özel Meclis’e verdikleri bazı önergeleri şöyle sıraladı: “İlk önergemizde ilçemizde Biber Şenliklerinin eskisi gibi tekrar düzenlenmesini ve bunun geleneksel olarak yapılmasını önerdik. Sonuçta geçtiğimiz yıl Biber Şenliği düzenlendi. Belediye Meclisinde gündeme, ilçemizin önemli ihtiyaçlarından biri olan mobese sistemini getirdik. Kurulması ile ilgili önerge verdik. İlçe Belediyesi tarafından olumlu cevap alamayınca aynı önergeyi Büyükşehir Meclisine de verdik. Büyükşehir’den maddi olarak destek istedik. Sonuçta Büyükşehir Plan-Bütçe Komisyonunda alınan karar gereği mobese projesi ne onay çıktı ve Büyükşehir’den 400 bin TL destek aldık. Şuan çalışmalar ilçemizde devam ediyor. Halkımız tarafından gelen şikayetler sonrasında YESAŞ’ın mali yapısı ile ilgili bir önergemiz oldu. Gelen raporları incelediğimizde YESAŞ’ın son 5 yılda yüzbinlerce TL zarara uğratılmış olduğunu müşahade ettik. Bu konuda yetkilileri uyardık. İlçemizde bulunan ve oldukça önemli bir öneme sahip olan Biber Pazarı ile ilgili bir önerge verdik. Bir diğer önergemiz ise Kozdere yolunda yıkılan düğün salonu ile ilgili oldu. Bir diğer önergemiz en küçük dağ ilçesinde bile olan ve ilçemizde bulunmayan kapalı Pazar yeri projesi idi. Pazarcı esnafımızdan gelen talepler doğrultusunda konuyu meclis gündemine getirdik. Talebimiz doğrultusunda bir proje çizildi. Sunumlar yapıldı ama hala bir arpa boyu bile yol kat edilemedi. Bir diğer önemli gördüğümüz ve meclise önerge verdiğimiz konu son yıllarda ilçemizde hızlı bir şekilde artan uyuşturucu maddeler ile mücadele konusunda ki önergemizdi. Bu konuda bir komisyon kurulmasını çocuklarımızın bu illetten kurtulmaları, yeni başlayacakların önüne geçilmesi için çalışmalar yapılmasını istedik. Ama maalesef belediye başkanı bu konuda biz ve emniyet çalışma yapıyor diyerek önergeyi oylamaya bile sunmadan konuyu geçiştirdi. İlçemizde şebeke suyundan dolayı yaşanan salgın rahatsızlıkların incelenmesi için verdiğimiz önerge sonucunda ise belediyemizin uhdesinde olan bir konu değil, bu konuda “önlemlerin alınması BUSKİ ve İl Sağlık Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezince sağlanmaktadır.” diyerek ilginç bir cevap vermiştir. Önemli olarak gördüğümüz bir diğer önergemiz ise Ayçiçeği üreticilerimiz içindi.”

Ercan Özel, AK Parti’nin seçim öncesi halkın oylarını alabilmek için sahte gülücükler gönderdiğini sonrasında ise vaatlerini yerine getirmediğini savundu. Özel konuşmasını şöyle sonlandırdı: “‘Sabredin, olacak, yapacağız, hemen olmuyor’ söylemlerinden halkımız artık bıkmıştır. Belediyenin yerel seçim beyannamesinde 70 küsür proje olmasına rağmen elle dokunur bir projenin bile layığı ile yapılmaması başta bizi olmak üzere tüm ilçemizde tarifi imkansız bir yara açmıştır. Yenişehir’de kimsenin söyleyemediğini, kimsenin dile getiremediği konuları dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi bugün burada yerel yönetimin 500. günde Yenişehir’de “Kral Çıplak” demektedir. Verilen sözleri yalan vaatleri halkımızın takdirine ve Cenab-ı Hakk’ın adaletine havale ediyoruz.”