MHP Balıkesir İl Başkanı Argun Atıcı ve bir grup partili, sosyal paylaşım sitesi hesabından cumhuriyet dönemi için "600 yıllık imparatorluğun 90 yıllık reklam arası" benzetmesi yapan AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu'nun eczanesinin önüne siyah çelenk koydu.

Öğle saatlerinde Ali Hikmet Paşa Mahallesi, Yeniyol Caddesi'nde bulunan eczanenin önünde toplanan MHP'liler, bir süre bekledi. Bölgede geniş güvenlik önemleri alındı, Çevik Kuvvet ekipleri hazır bekletildi. Burada kısa bir açıklama yapan MHP İl Başkanı Atıcı, Balıkesir'in Kuvay-i Milliye şehri olduğunu belirterek, Milletvekili Babuşcu'nun açıklamalarının Balıkesir'e yakışmadığını söyledi. Balıkesir'in, Alaca Mescit'te toplanan 41 insanıyla Kurtuluş Savaşı esnasında mücadele ettiğini belirterek, "Bizlere yakışmayan talihsiz açıklamaları protesto etmek için işyerinin önüne geldik. Bu talihsiz açıklamaların bir daha yapılmaması için kendilerine Balıkesir'in bir Kuvay-i Milliye şehri olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurulması için mücadele verildiğini hatırlatmak istiyoruz. Burası tarihi bir şehirdir. Böyle talihsiz açıklamalarla kötü tanıtım yapılmaktadır. Balıkesirimiz buna layık değildir. Bu şehir, Atatürk'ün arkasında mücadele veren bir şehirdir. Açıklamalarından dolayı kendisini protesto ediyoruz." dedi.

Açıklamanın ardından İl Başkanı Atıcı ve beraberindekile, yanlarında getirdikleri çelengi Babuşcu'nun sahibi olduğu eczanenin önüne koydu. Bir süre, "Türkiye Türkündür, Türkün kalacak" ve "Ne mutlu Türküm diyene" sloganları atan grup, daha sonra oradan ayrıldı.