MHP Genel Başkan Yardımcısı ve GaziantepMilletvekili Edip Semih Yalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'MHP'nin milliyetçiliğinin tartışılması gerek' sözlerine, "Cumhuriyetin yarı yaşında olan MHP'nin milliyetçiliğini sorgulamak ne Kılıçdaroğlu'na, ne de başkasına düşer" diyerek tepki gösterdi.

 
Memleketi Gaziantep'te partisinin bayramlaşma törenine katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, CHP lideri Kemal Kılıçdaoğlu'nun bir açıklamasında 'MHP'nin milliyetçiliğinin tartışılması gerek ve bunu tartışmaya açacağım' sözlerine tepki gösterdi. MHP'nin köklü bir parti olduğunu belirten Edip Semih Yalçın şöyle dedi:
 
"Milliyetçi Hareket Partisi, cumhuriyetin yarı yaşında olan 46 yıllık bir partidir. Cumhuriyetin yarı yaşında olan MHP'nin milliyetçiliğini sorgulamak ne Kılıçdaroğlu'na, ne de başkasına düşer. MHP, ne RecepTayyip Erdoğan'ın milletsiz milliyetçilik anlayışına, ne de Kılıçdaroğlu'nun İnkılap yobazlığının hakim olduğu milliyetçilik anlayışına geçit vermez. Biz bu anlamda denenmiş bir siyasi hareketiz. Milliyetçilik anlayışımız çok nettir; millet eksenlidir, bu böyle bilinmelidir."  
 
'TEZKERE BÜTÜN TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI KULLANILMALI'
 
TBMM'de kabul edilen Suriye-Irak tezkeresinin sadece belli bir terör grubuna değil, o bölgedeki bütün terör gruplarına yönelik kullanılması gerektiğini ifade eden Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"MHP'nin tezkereye destek vermesi hem hükümete bu konuda bir şans daha vermek, hem de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin elini rahatlatmak içindir. Gerek IŞİD, gerek YPG, PYD, ne derseniz deyin, hepsi terör örgütüdür. Tezkerenin bu terör örgütlerinin sınır dışı faaliyetlerini engelleme amacıyla çıkarılmasını önemsiyoruz. Her hangi bir terör örgütünü diğerine yeğlemiyoruz. Böyle bir anlayış içerisinde de olmayacağız. Öyleyse hükümetin bu bölgede bulunan 70'in üzerindeki terör örgütü için tedbir alması gerekir. Sadece birine değil hepsine yönelik düşünülmesi gerekir. Tabi şu anda PKK yada PYD ile IŞİD arasındaki çatışma PKK'yı rahatsız etmektedir. Rahatsız ediş sebebi; bütün bu olaylar çözüm sürecinin Türkiye'de başarılamayacağını gösterdiği içindir." 
 
Edip Semih Yalçın, konuşmasının ardından yöneticiler ve partililerle bayramlaştı.