Bursa’nın Mudanya ilçesinde geçtiğimiz yıl Tepederbent mevkiinde faaliyete geçen 100 yataklı Mudanya Devlet Hastanesi’nde kadro yetersizliğinden dolayı yaşanan sıkıntılar, MHP Mudanya İlçe Başkanlığı tarafından eski Devlet Hastanesi önünde yapılan basın açıklamasıyla dile getirildi.
“HASTALAR KADRO MAĞDURU”
MHP Mudanya İlçe Başkanı Yüksel Kesen, büyük umutlarla yapılan Mudanya Devlet Hastanesi’ndeki kadro sıkıntısı ve önlemler konusunda yetkilileri bir ay öncesinde uyardıklarını anımsatarak, geçen sürede gerekli önlemlerin alınmadığını, personel ve kadro takviyesi yapılmadığını gözlemlediklerini söyledi. Hastaların tedavi için gittikleri hastaneye, kadro sıkıntısından dolayı saatlerce beklemek zorunda kaldığını ya da çevre hastanelere zor şartlarda gitmek zorunda kalarak mağdur edildiğini öne süren Kesen, yetkilileri göreve çağırdı. “Mudanya Devlet Hastanesi’nde Mudanyalılara yaraşır şekilde kadroları kurun” diye seslenen Kesen, “Hastalarımızı hastane kapısında kaybetmeden gerekli önlemlerinizi alın. Çok büyük maliyetlerle yapılan hastanemiz tam anlamıyla ulaşımına çözüm bulamamışken, sağlık hizmeti almak için hastaların saatlerce beklemesine bir çözüm bulun” dedi.
ESKİ BİNAYA ‘ACİL SERVİS’ ÖNERİSİ
Bu arada Mudanya’da çürük raporuyla boşaltılan eski Şaziye Rüştü Devlet Hastanesi’nin akıbetini de soran MHP İlçe Başkanı Yüksel Kesen, hastane yerinin kaderine terk edildiğini belirterek, söz konusu yerde acil servis hizmet biriminin kurulmasını önerdi. Kesen, her türlü gereksiz harcamaya bütçe ayrılırken, Mudanyalının huzurunu ve sağlığını bozan sorunlara karşı küçük maliyetlerle çözüm bulunamamasından yakındı.
Partililerin de hazır bulunduğu MHP Mudanya İlçe Başkanı Yüksel Kesen’in açıklamasına, Bursa Milletvekili aday adayı Timur Özdemir ile Balyoz mağduru emekli Kurmay Albay Hanifi Yıldırım da katıldı.