Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Merkez Yürütme Kurulu(MYK) üyesi Hasan Çalış, seçim anketlerini gerçekçi bulmadıklarını, genelde kamuoyunu yönlendirmeye yönelik olduğunu söyledi.

Aynı zamanda 21 ve 23. dönem milletvekilliği yapan Hasan Çalış, 25. dönem milletvekilliği seçimlerinde Antalya'dan aday olmak için MHP Manavgat İlçe Başkanlığı'nı ziyaret ederek aday olup olmaması konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Parti binasında İlçe Başkanı İsmail Hakkı Karadağ ile birlikte basın açıklaması yapan Çalış, ülkenin karanlık bir kuyuda olduğunu, karanlık kuyudan da çıkışın da 7 Haziran seçimlerinde MHP'nin tek başına iktidar gelmesiyle olacağını söyledi.

7 Haziran seçimlerini halkı bir partiye yönlendirmeye yönelik manipüle sonuçlar yayınladığını belirten Çalış, "Artık ülkemizde kamuoyu yoklamaları, kamuoyunu yönlendirme noktasına gelmiştir. Maalesef anket sonuçları diye kamuoyuna sunulanlar, ölçme ve değerlendirmen yönlendirme, yönetme ve algı oluşturma argümanı haline gelmiştir. " diye konuştu. Yakın zamanda yapılan bir anket çalışmasına göre MHP'nin oyunun yüzde 23 olduğunu belirten Çalış, 7 Haziran seçimlerinde bu oranı en üst seviyeye çıkartarak partilerine tek başına iktidara taşımak olduğunu kaydetti.

Siyasi iktidarın, sözde açılım ve çözüm süreci politikalarıyla ülkeyi bölünme noktasına getirdiğini vurgulayan Çalış, çözüm süreci diye halktan saklananın gerçekte bir çözülme olduğunu ifade etti. 13 yıllık AK Parti iktidarının ömrünü tamamladığını ve halihazırdaki durumuyla ülkeyi yönetmesinin imkansız olduğunu belirten Çalış, 7 Haziran seçimlerinin aynı zamanda bu iktidarın zulmünden kurtulmak için tarihi bir fırsat olduğunu kaydetti.

Çalış, "Siyasi iktidar ömrünü tamamlamıştır. Bu iktidar, 13 yıl içinde bilinçli bir şekilde ülkemizi karanlık bir kuyuya atmıştır. Bu karanlık kuyuda çıkmak için 7 Haziran tarihi bir fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirmemiz gerekir. Siyasi iktidar, siyasi ömrünün bittiğini bildiği için antidemokratik yasaları hayata geçirmeye çalışıyor. 7 Haziran'da partimiz MHP'yi el birliğiyle tek başına iktidara taşıyacağız." ifadelerini kullandı.