Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Teşkilatı'nın 11. Olağan Kongresi'nde yeniden başkan seçilen Yaver Özcan, AK Parti iktidarında kamu işçilerinin taşerona teslim edildiğini savundu.

MHP İl Başkanı Özcan, yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarının Kars’a yaptığı ileri sürülen yatırımlara değindi. Şehre trilyonluk yatırım yapıldığı algısının oluşturulduğuna değinen Özcan, bunun nerede olduğunu sordu. AK Parti'nin 12 yıllık Kars idaresinde, hangi istihdam alanını oluşturduğunu, hangi fabrikayı yaptığını ve hangi işletmeyi devreye soktuğunu bilmek istediklerini ifade etti. İktidarın çok övündüğü bölünmüş yol hikayesinin Kars'ın neresinde olduğunu her kesin gördüğünü belirterek, "Dile kolay 12 yıl ne yaptığınızı herkes gördü. O tarihlerde ilkokula başlayacaklar 7 Haziran'da oy kullanacaklar." dedi.

AK Parti döneminde Kars Devlet Hastanesi'nin kaç defa ve neden ihale edildiğinin açıklanmasını isteyen Özcan, "Kamu işçilerini taşerona teslim ettiler. Hastalarımız günümüzde hala daha Erzurum'a Ankara'ya gidiyor. Üniversite sınavlarında kaç basamak yukarı çıktık? 12 yılda kaç ailenin ekonomik durumu düzeldi de yeşil kartını devlete iade etti. Tarımda en çok desteği hangi ilçeler alıyor? Hangi köylere alt yapı gidiyor? Bu şehir bu iktidardan yeterli yardım ve yatırımı aldıysa nüfus neden azalıyor? Bu soruları çoğaltabiliriz. Bize göre son çıkış henüz geçilmedi. Tüm bu kötü gidişe dur diyecek demokratik yollar henüz tükenmedi. Bu karanlık tablodan çıkmak istiyorsak yapacağımız tek şey var. O da 7 Hazitan 2015'te MHP'yi iktidara taşıyarak tıpkı 30 Mart seçimlerinde olduğu gibi haramilerin iktidarına son vermektir." ifadelerini kullandı.