MHP Kocaeli Milletvekili Lütfi Türkkan, Gebze ilçesinin turistik mahallelerinden Eskihisar’ı Meclis gündemine taşıdı.

Türkkan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın cevaplaması istemiyle verdiği önergede, "Kocaeli’nin Gebze ilçesine bağlı Eskihisar Mahallesi konumu nedeniyle turistik özelliğe sahip ancak yeteri kadar tanıtımı yapılmayan bir mahalledir. Yaklaşık 800 kişilik nüfusa sahip Eskihisar, bazı sorunlarla boğuşmaktadır. En büyük sorun otopark sorunudur. Mahallede yer alan ve otopark olarak kullanılan okul bahçesi özel idareye geçmiştir. Mahallenin geliri kalmamıştır. Mahalleli, gelir getirmesi için okulun yerini otopark olarak kullanmayı, buradan gelecek parayı da kullanmayı düşünmektedir. Bu alanı Valilik Çevik Kuvvet’e vermiş, ancak okul bahçesi Çevik Kuvvet tarafından kullanılmamıştır. Bu alanın Güzelleştirme Derneği’ne verilmesi istenmektedir. Eskihisar’da ayrıca otobüs güzergahları genellikle yokuş yukarı olduğu için zorluk çekmekte otobüs duraklarına oturma bankları yapılması istenmektedir." dedi.

Önergedeki sorular şöyle:
"-Kocaeli Gebze’ye bağlı Eskihisar’da yaşanan otopark probleminin nasıl düzenlenmesi düşünülmektedir, bu konuda mahallelinin istediği gibi otopark olarak kullanılan okul bahçesi Güzelleştirme Derneği’ne verilecek midir?
-Otopark olarak kullanılan alan geçmişte Valilik tarafından Çevik Kuvvet’e verilmesine rağmen bu alanı Çevik Kuvvet neden kullanmamıştır?
-Eskihisar’da otobüs güzergahları genellikle yokuş yukarı olduğu için zorluk çekenler için otobüs duraklarına oturma bankları yapılması düşünülmekte midir?
-Otobüslerden yararlanan ancak zorluk çeken Eskihisarlılar için otobüs güzergahlarında değişiklik yapılacak mıdır?
-Eskihisar Mahallesi konumu nedeniyle turistik özelliğe sahip olmasına rağmen neden bugüne kadar yeteri kadar tanıtımı yapılmamıştır, bundan sonra bu konuda nasıl bir adım atılması düşünülmektedir?"