Adana Seyhan Belediyesi’nin şubat ayı ilk oturumunda söz alan MHP’li meclis üyesi Murat Karatay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da vaadini hatırlatarak “Seyhan Belediyesi’nden taşeronlaşmayı kaldıralım.” dedi.

Seyhan Belediyesi’nin şubat ayı ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Oturumda gündem dışı söz alan MHP’li meclis üyesi Murat Karatay, CHP lideri Kemal Kılıçdaoğlu’nun kamuda taşeron sisteminin kaldırılacağı sözünü hatırlatarak, “Meclis'te grubu bulunan başta CHP olmak üzeri tüm arkadaşların vicdanına sesleniyorum. Bunu başarmak mümkün. Türkiye’de örnekleri var. İşçilerin eline ayda ortalama 300 ila 500 TL arasında fazladan bir bedel geçebilir. Bu işçi kardeşlerimizin mutluluğu, çocuklarının iyi gelişimi, aile saadetleri sizin iki dudağınıza bakıyor. Buradan öneride bulunuyorum, belediyenin şirketi Seyhan Belediyesi’nin temizlik ihalesini yüklensin.” diye konuştu.

MHP’li Seyhan Belediye Meclis Üyesi Murat Karatay, belediyenin taşeron eliyle çalışan 702 temizlik işçisi bulunduğunu kaydederek, bu işçilerden çoğunun açlık sınırında yaşadığını kaydetti. MHP’li Karatay, evine misafir olduğunu bir temizlik işçisi ve ailesinin de yaşamını güç koşullarda idame ettiğini anlattı. Karatay sözlerini şöyle sürdü, “Yaklaşık 30 yıldır ülkemizde uygulanan bu sistem işçi ile işveren arasında yüklenici firma dediğimiz alt firmayı muhatap kabul eden ve işçinin emeği üzerinden pay alan serbest piyasa ekonomisinin en vahşi yanıdır. Belediyemizde binin üzerinde taşeron işçi mevcut bunların 702 tanesi temizlik hizmetlerinde istihdam ediliyor. Size bu temizlik işlerinde çalışan 702 işçi ile alakalı bir fotoğraf sunmak istiyorum. Aylık ellerine net maaş 1200 TL civarında. Bu 6. aydan sonra vergi kesintileriyle 1000 TL civarına düşüyor. Ortalama aylık 1100 TL gibi bir maaş ve sosyal güvence ile çalışıyorlar. Son bir hafta içinde bu işçi kardeşlerimden altısı ile görüştüm birinin evine misafir oldum. Yaşam koşulları açlık sınırının altında. Sizlerden bazı arkadaşlarla ziyaret edelim, emin olun gözlerinizle göreceksiniz ki çocukları yeterince beslenemiyor. Her gün 2-3 kilometre mesafeyi çocuğunun servis parasını ödeyemediği için okula yürüyerek bırakan annelere şahit oldum.”