Hüseyin Çelik'in Bahçeli için yaptığı eleştiriye Oktay Vural'dan tepki geldi. Vural gazetecinin sorusuna "Kim o PKK temsilcisi mi, BDP temsilcisi mi" diye tepki göstererek Çelik'i şeytan diye tanımladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in söylediği, "Bahçeli'nin evladı yoktur, evlat acısını bilemez" sözleri tartışma yarattı. Çelik'e çok sert bir yanıt veren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bu lafı kullanan kişi siyasetin Ebu Cehil'idir. Yüzünü şeytan görsün" dedi.

"BAHÇELİ EVLAT ACISINI BİLEMEZ"

CNN Türk'te Aykırı Sorular programında Enver Aysever'in sorularını yanıtlayan Hüseyin Çelik, "Mehmetçiğin kanı üzerinden hesap yapmak en aşağılık şeydir. Biz bunu pazarlık yapmayız. Bunu kendimize yakıştıramayız" dedi.

Çelik, MHP lideri Bahçeli'nin Bursa mitinginde, "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganlarına, "Onun da zamanı gelecek" yanıtını vermesini eleştirdi.

"EYVAH' DEDİM"

Hüseyin Çelik, şunları söyledi:

"Sayın Bahçeli bu konuşmayı yaptığı esnada ben de 'Eyvah' dedim. 'Bu çok talihsiz bir beyandır' dedim. Sayın Bahçeli bir gün önce kendi teşkilatına gönderdiği bir genelgede, sağduyu çağrısı yaptı. Bu da sorumlu bir devlet adamı ve siyasetçi olmanın gereğiydi. Sayın Bahçeli bize ağız dolusu küfürler ediyor. Onun adamları ve sözcüleri de aynı şeyi yapıyor. Biz iktidar olmanın sorumluluğuyla ve nezaketimizden onlara aynı şeyleri söylemiyoruz. Her defasında 'Sizin bize karşı kullandığınız dili kullanarak ağzımızı kirletmeyeceğiz' diyoruz.

Sayın Bahçeli'nin bu ifadeleriyle, Kandil'in 'Biz hem savaşa hem de barışa hazırız' ifadeleri arasında bir fark yoktur aslında. Ben ülkücülerin de MHP tabanını oluşturanların da büyük bir sağduyu içerisinde olduklarını ve olacaklarını düşünüyorum. Sayın Bahçeli böyle söylese de ben 12 Eylül öncesi talihsiz manzaraların Türkiye'de yaşanmayacağına inanıyorum.

"EVLADI OLMAYAN EVLAT ACISINI BİLMEZ"

Ben üniversiteye 12 Eylül'den önce girdim. O dönem MHP'lilerin en çok kullandığı bir slogan vardı. Sayın Ecevit'in ve Sayın Demirel'in çocuğu yoktu. Ülkücüler derlerdi ki; evlatsızlar evlat acısını bilemez. Çünkü o günkü genel başkanları ve liderleri merhum Alparslan Türkeş'ti. Ve Alparslan Türkeş'in çok sayıda evladı vardı. Bunu Demirel'e ve Ecevit'e karşı kullanıyorlardı. Sayın Bahçeli'nin evladı yoktur ve bildiğim kadarıyla hiç evlenmemiş bir insandır. Evladı olmayan insanların, evlat acısını bilmesi kolay değildir. Çünkü böyle bir duyguyu tatmayan bir insanın, onu kaybetmenin ne anlama geldiğini bilmesini beklemek safdillik olur. Bu yüzden Sayın Bahçeli'nin daha önce ortaya koyduğu sorumlu devlet adamı tavrını sürdürmesi gerekiyor. Siyaseten bu sürece karşı çıkabilirsiniz, beğenmeyebilirsiniz ama başkasının çocuklarının kanı üzerinden hesap yaparsanız bu ülkeye yazık edersiniz.

"SİYASETİN EBU CEHİL'İ. YÜZÜNÜ ŞEYTAN GÖRSÜN"

Çelik'in bu sözlerine MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'dan çok sert bir tepki geldi.

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin Çelik'in sözlerini hatırlatması üzerine Vural, "Hüseyin Çelik dediğimiz bu 'şeytanla görüşürüm' diyen, PKK sözcüsü mü bu, BDP sözcüsü mü? Kimdi o? Sorunuzu alabilir miyim tekrar, PKK sözcüsü mü?" diye sordu.

Gazetecinin, "Genel Kurul'da karşılaşmıyor musunuz?" sözleri üzerine Vural, şunları dile getirdi:

"Yüzünü şeytan görsün. Çünkü o şeytanla görüşürüm diyenlerden. Siyasetin bu kadar seviye kaybetmesine büyük katkılar sağlayan bir kişi. Muhafazakar –demokrat partinin sözcüsü değil, PKK ve BDP'nin sözcüsü olmayı hak etti. Çünkü şeytanla bile görüşmeyi başarabilen nadir insanlardan biri. Bu lafı kullanan kişi siyasetin Ebu Cehil'idir. Şeytanla bile görüşürüm diyenlerden bu sözlerin çıkması şaşırtıcı değildir. Sevgi ve acıyı kan bağı ile tanımlamak ırkçı ve gayri insani bir anlayışın tezahürüdür. Bu anlayışı Peygamber efendimiz ayaklarının altına almıştır.Â… İblis ulağı Hüseyin Çelik bilmelidir ki senin Genel Başkanın avare avare belediye sporda top koştururken, senin gibi fitneciler o günlerde saklandıkları deliklerinden sokağa çıkmazken, Sayın Bahçeli'nin evladı gibi, kardeşi gibi sevdiği arkadaşı, omuz omuza mücadele verdiği kardeşlerinden, evlatlarından bildiği 5 bin dava arkadaşı vatan, millet, bayrak için şehit düşmüş, idam sehpalarında can vermiştir.Â… Bu hareket 44 yıllık mücadelesinde şahadet şerbetini içerken sizin gibi samanlıklarda saklananlar bu acılardan bihaber olanlardır. Siz ancak PKK'lılara, bölücülere ağlar, Müslüman Irak'ı işgal eden Amerikan evlatlarının sağ sağlim evlerine dönmeleri için duacı olur, onların acısını yaşarsınız. Size vatan evlatları için ağlamak nasip olmadı, olmayacakÂ…. Çocuk sahibi olup olmamak nasip ve Allah'ın takdiridir. Allah evlat nasip ederse de hayırlısını versin. Vatan ve millet sevgisi ile dolu evlat versin. Yoksa iblislerle, şeytanlarla görüşüp milletin maddi ve manevi değerlerine saldıran birlikte azabı, ayrılıkta rahmeti tavsiye edenlerden olmasın. Böyle bir evlat olmasın. Allah salih evlatlar ihsan etsin."